Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
12-11-2012  

Prima deelname aan ‘Week voor de Techniek´

 

ALMELO – Een gebrek aan leerlingen voor technische beroepen was enige jaren geleden de aanleiding om de ‘Week van de Techniek’ in het leven te roepen om leerlingen van de basisschool er op te attenderen dat ook in technische beroepen een toekomst schuilt. Dat extra aandacht werkt bleek onlangs uit de sterk toenemende aantallen studenten op technische universitaire en hbo-opleidingen. Dat moet ook op mbo-niveau nog omhoog omdat de industrie zit te springen op vakmensen, vooral ook omdat de oudere generatie met pensioen gaat.
Volgens Cees van Gilst, human resource manager bij PANalytical en afgevaardigde van de Industriële Kring Almelo (IKT), kan het tekort zo sterk stijgen dat de continuïteit van bedrijven gevaar loopt terwijl er toch meer dan voldoende toekomstperspectief is.
Aan de ‘Week van de Techniek’ namen dit jaar 12 basisscholen mee met in totaal 245 leerlingen die gaan overstappen naar het vervolgonderwijs. Aan werkgeverszijde deden 10 bedrijven mee, die ruimte boden voor een soort ‘snuffelstage’ met een opdracht. Daar viel ook een prijs mee te winnen en de winnaars werden maandag bekend gemaakt in de praktijkaccommodatie van het VMBO-onderwijs aan de Catharina van Renneslaan. Burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld reikte de bijbehorende oorkonden uit. Eerste werd GPS De Fakkel, tweede werd PCBS De Wierde en PCBS De Heemde wist op de derde plek beslag te leggen.

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (21 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina