Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
09-11-2012  

K.O. voor brandweerman Wim Hilbink


Lid in de Orde van Oranje Nassau – Wim Hilbink

Jubileum 12,5 jaar: R.A. Vos, R. Wijnands, F. Foppen, G.J. Klein Ligtenberg, B. van Vliet, B. Schlosser, R.H. Schutte en R. Kastermans.

Afscheid uit vrijwillige dienst: J. Prenger, A. Sanders, R. Schlosser en H. de Jonge.
 

ALMELO - Tijdens de jubilarissenavond van het brandweerkorps Almelo heeft burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan brandweerman Willem Hilbink die al meer dan 35 jaar actief is bij de vrijwillige brandweer. Hij werd door Hare Majesteit de Koningin benoemd tot Lid van de Orde van Oranje Nassau voor zijn verdiensten voor de brandweer en zijn inzet gedurende 15 jaar als voorzitter van de personeelsvereniging bij werkgever Van Kooten Installatietechniek te Almelo.

Ook werden andere brandweerlieden onderscheiden vanwege hun jubilea bij de brandweer en werd van enkele anderen afscheid genomen. Commandant Hans Kleintjes had voor ieder een persoonlijk woord en stak hen een pluim op de hoed.

Het brandweerkorps Almelo dat uit zo’n 80 manschappen bestaat, waarvan zo’n 60 als vrijwilliger, vierde voor het laatst de jubilarissenavond als zelfstandig korps. Per 1 januari 2013 smelten alle brandweerkorpsen in de Regio Twente samen tot één brandweerkorps. Bovendien gaat de meldkamer van de brandweer in Hengelo op termijn verhuizen naar Apeldoorn zo is het voornemen van minister Ivo Opstelten. Het landsdeel Oost (Gelderland, Overijssel) heeft dan één meldkamer 112 voor ambulancedienst, brandweer en politie.

Fotoreportage: Jan Bril


K.O. Wim Hilbink - toespraak burgemeester Jon Hermans

Fotoreportage (26 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina