Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
01-11-2012  

Scoren voor Gezondheid start bij Egbertuschool


Jeroen Veldmate ondertekent met een van de kinderen het contract om 20 weken gezond te leven.
Foto: Harry Broeze
 

ALMELO – Bij de St. Egburtusschool aan de Arendsboersweg is vandaag de start gegeven voor het project ‘Scoren voor Gezondheid’. Het project wordt gedragen door Heracles Almelo en zodoende kwam voetballer Jeroen Veldmate de sociaal maatschappelijk coördinator van Heracles Almelo Willem Hoevers naar de St. Egbertusschool om over ‘Scoren voor Gezondheid’ uitleg te geven.
In de komende 20 weken staat een gezonde levensstijl voor de kinderen voorop. Sportief bewegen en gezonde voeding zijn daarbij de hoofdzaak. Het project moet de bewustwording om gezond te leven bevorderen en dient om de toename van te dikke kinderen een halt toe te roepen.
Hoevers: “Het was fantastisch om te zien dat de kinderen oprecht geïnteresseerd waren. Er werden prima vragen gesteld.”
Veldmate sprak meer over sporten in het algemeen en zijn carrière in het bijzonder. Uiteraard hoort bij een profvoetballer een gezonde levensstijl en dat namen de kinderen van de St. Egbertus gretig aan, maar Veldmate ontkwam natuurlijk niet aan het schrijven van handtekeningen en een fotoshoot. Overigens dienden de kinderen ook een handtekening te zetten maar dan onder een contract dat zij zich de komende 20 weken aan de overeenkomst om gezond te leven zullen houden. ‘Scoren voor Gezondheid’ gaat ook nog bij andere Almelose basisscholen van start.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina