Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
01-11-2012  

Cultuurwethouder op bedeltoer bij Theaterhotel


Cultuurwethouder Gerrit van Woudenbergh (VVD) gaat op bedeltoer bij het Theaterhotel om zijn zo gewilde culturele initiatievenfonds van 10.000 euro te vullen.
Update: De directie van het Theaterhotel heeft inmiddels toegezegd mee te willen denken hoe nieuwe culturele initiatieven kunnen worden gesteund.
Fotobewerking: Tony Cassese
 

ALMELO – Cultuurwethouder Gerrit van Woudenbergh (VVD) gaat op bedeltoer bij het Theaterhotel om zijn zo gewilde culturele initiatievenfonds van 10.000 euro te vullen. Die toezegging deed hij tijdens het discussieprogramma Rumoer in de Almelose bibliotheek.

Het onderwerp bezuinigen op culturele verenigingen was onderwerp van discussie omdat van Woudenbergh het culturele initiatievenfonds wilde vullen middels een extra subsidiekorting. Die sigaar uit eigen doos bleek tijdens de informatieve raadsvergadering eerder deze week al een brug te ver. CDA-fractievoorzitter Irene ten Seldam lanceerde toen het idee om het bestaande subsidiecontract met het Theaterhotel open te breken. Wethouder van Woudenbergh wil echter niet tornen aan het contract dat loopt t/m 2017. Van Woudenbergh wees er tevens op dat er 64 miljoen euro bezuinigd moet worden om Almelo financieel gezond te maken en dus iedereen een steentje moet bijdragen.

Columnist Jan Krol voorspelde in zijn gesproken column dat Almelo uit de Culturele Top 50 kukelt als de voorgenomen subsidiekorting toch wordt doorgevoerd. Van Woudenbergh riposteerde dat Almelo met de opening van NAXT juist gaat stijgen.
Cultuurmakelaar Eléon de Haas pleitte voor een brede maatschappelijke discussie over het belang van cultuur voor de stad.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina