Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
01-11-2012  

Radio Almelooooo stopt en wordt AA-FM

 

De venieuwing krijgt tevens vorm in AaVisie, het beeldkanaal van AAFM, met een nieuw beeldmerk. Een andere grote wijziging is dat de nieuws-, sport- en agendaberichten terugkeren op TV! Nadat het vorig jaar eindelijk gelukt is in het digitale pakket van Ziggo te komen, is er verder geïnvesteerd in een systeem dat volautomatisch de berichten op AAVISIE plaatst, inclusief bijbehorende foto's. "We hebben in samenwerking met Omroep Almelo een volledig nieuw intranet ontwikkeld waarmee zowel medewerkers als externe partijen berichten kunnen schrijven, bedoeld voor de radio, website en TV / kabelkrant", aldus Gijs Wolters van ICE software. "Wij zijn blij met de medewerking van de vrijwilligers die net als wij veel vrije tijd hebben gestopt in de ontwikkeling en vooral het uittesten van het systeem. Als het binnenkort helemaal operationeel is dan kan het worden ingepast bij elke (lokale) omroep in het land. Vanuit het werken in één bericht wordt straks een reportage voor de radio klaargezet, een bericht op de website geplaatst, een bericht met foto's op de kabelkrant en er gaat volledig automatisch een 'tweet' uit en een melding naar de 'facebookvrienden' van de omroep. ICE software en Omroep Almelo zijn hiermee klaar voor de toekomst."

Sinds deze zomer is Omroep Almelo ook partner in het Regionaal Media Centrum Twente (RMCT). In dit verband werken tien lokale omroepen in Twente samen om voordelig apparatuur en o.a. hard- en software aan te schaffen. Verder wordt gewerkt aan een gezamenlijk ochtendprogramma. "Alle reportages die de verslaggevers maken kunnen ze direct in het systeem zetten. In de studio is dat dan ook direct beschikbaar voor uitzending", zegt hoofd techniek Albert Hendriksen. "De techniek is de laatste jaren enorm verbeterd en beter betaalbaar geworden. Met name het op afstand werken heeft een enorme vlucht genomen." De bedoeling is dat één systeembeheerder ook de systemen van de andere 9 omroepen binnen het RMCT kan monitoren en indien nodig kan ingrijpen.

Via internet heeft de omroepen drie websites actief: aafm.nl, aavisie.nl en omroepalmelo.nl. Voor de bezoeker maakt het niet uit via welke domeinnaam hij/zij op de website komt. Op alle sites staat dezelfde informatie met het grote verschil dat op de homepage de inhoud in een andere indeling wordt getoond. Zo is alle informatie rondom de radioprogramma's als belangrijkste te vinden op aafm.nl, de televisiegids staat prominent op aavisie.nl en de (nieuws)berichten zijn direct te lezen op omroepalmelo.nl.

AAFM is te ontvangen in de ether op 106.1 MHz, op de Almelose kabel op 104.1 MHz en via de stream op www.aafm.nl.
AAVISIE is te zien in digitale pakket van Ziggo op kanaal 44 en op de analoge kabel van Cogas op kanaal 7.
 

Archief
Terug naar vorige pagina