Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
24-10-2012  

Amateurkunst op oorlogspad tegen bezuiniging


Het Almelo's Mannenkoor doet meer dan de eigen concerten.
Hier treedt men op tijdens de herdenking bij het Indiƫ-monument.
 

ALMELO – De Almelose kunstverenigingen hebben zich verenigd tegen de voorgenomen subsidiekortingen en willen dat het college van B&W minder geld stopt in het fonds voor nieuwe initiatieven. De huidige voorstellen van B&W betekenen dat uiteindelijk nog maar 25 procent van de subsidie overeind blijft en dat zou betekenen dat de verenigingen het hoofd niet boven water kunnen houden.
Cultuurwethouder Gerrit van Woudenberg oogste met name kritiek met zijn voorstel voor een fonds voor nieuwe initiatieven. Met een fondsbudget van 25.000 euro wil de liberaal nieuwe initiatieven bewerkstelligen bij de kunstverenigingen. Daardoor zou uiteindelijk nog maar 44.ooo euro restten voor de gebruikelijke subsidiepot.
Die visie wordt door de gezamenlijke kunstverenigingen afgewezen als zijnde een sigaar uit eigen doos.
De verenigingen wijzen op vaste lasten als repetitieruimtes en professionele begeleiding, die niet met de resterende gelden betaald kunnen worden. Daarom is een tegenvoorstel ingediend om de reguliere subsidiepot op minimaal 69.000 euro te stellen, dan wordt nog een fiks bedrag van 17.000 euro ingeleverd en zullen de verenigingen de boer op moeten om dat geld elders te zien binnenhalen. Deels moet dat via contributieverhoging maar ook zal een beroep op sponsoren worden gedaan. De gezamenlijke kunstverenigingen hopen bij hun verzet op steun uit de gemeenteraad.

Archief
Terug naar vorige pagina