Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
11-10-2012  

Wordt vernieuwde Waagplein een fiasco?

 

ALMELO – Eens kreeg het Markplein en het Waagplein een ereprijs van de Nederlandse Marktbond voor de aanleg en voorzieningen die de marktkooplieden ten dienste stonden. Vloerankers zorgden er voor dat kramen konden worden vastgezet tegen wind en het Waagplein kreeg een asfaltbedekking om als vismarkt te dienen waarbij het asfalt er garant voor stond dat de vismarkt sneller kon worden gereinigd en de visschubben niet tussen klinkers vast kon gaan zitten. Ook de grote ligmasten waren demontabel voor grotere evenementen zoals de kermis.
Dat is voor het Waagplein inmiddels achterhaald. In het stadhuis bedacht men zelf een nieuw aanzien zonder daarover met aanliggende belanghebbenden over te hebben gesproken. De bomen werden gekapt en de ‘vloer’ moest omhoog om een verschil met de rijbaan te krijgen. Langs de rijbaan 3 treden om dat verschil van niveau te accentueren. De rolstoelers moeten via een omweg.
Almeloër Jan Voskamp, die zelf een alternatief plan bedacht voor de vernieuwing van de binnenstad, vond deze hele exercitie voorbarig en het kappen van de bomen onnodig. Deze waren volgens hem goed inpasbaar op een gezellig ingericht Waagplein.
Maar helaas, in het stadhuis weet men alles beter en daar kunnen al een paar slachtoffers over meepraten. Nog voordat het Waagplein officieel in gebruik is genomen, zijn de eerste ongevallen al geschied. Fietsers die te laat de treden naar beneden zagen, hebben dat met schade ondervonden door pardoes van het verhoogde plein te fietsen met kwetsuren en financiële schade tot gevolg. IJlings werden dan ook linten gespannen om dat opnieuw te voorkomen, maar wat nu de definitieve oplossing moet worden? In het stadhuis wordt nog nagedacht!

Fotoreportage: Coen Mulder

Kijk ook op AlmeloAnders.nl

Fotoreportage (9 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina