Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
25-09-2012  

Neem Chappi mee voor Harry de Olde (upd)

 

ALMELO – PVA-raadslid Harry de Olde zit woensdag tussen 08.00 uur en 20.00 uur opgesloten in de hondenkennel van dierenasiel ’t Noordbroek. De Olde doet dat om aandacht te vragen voor de in zijn ogen erbarmelijke toestand waarin het dierenasiel verkeerd en om de nieuwbouwplannen onder de aandacht te brengen waarvoor wordt geijverd. De Olde stoort zich aan het feit dat het college van B&W nog geen enkele reactie geeft op het verzoek om een stuk grond van 2 à 3 voetbalvelden beschikbaar te stellen. Ex- wethouder Theo Schouten – nu burgemeester in Oldenzaal – gaf vorig jaar te kennen dat dierenasiel ’t Noordbroek aan alle wettelijke eisen voldoet. Ook burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld heeft laten weten geen gehoor te geven aan het verzoek van de Olde om zich te gelijker tijd in de poezenkennel te laten opsluiten. Of tweede kamerlid Marianne Thieme – Partij voor de Dieren – gehoor geeft aan het verzoek om de Olde in te sluiten, is niet bekend.
Toch beloofd de actie een ‘publiciteitsknaller’ te worden. De Telegraaf, het AD, RTV Oost en andere media komen verslag doen van de ludieke actie van de Olde.
De burgers uit de regio Almelo worden ook uitgenodigd om te komen doneren om nieuwbouw dichterbij te brengen en ook hebben diverse bedrijven al toegezegd om in natura hand en spandiensten te verrichten. U kunt uw gift storten op bankrekening: 49.32.17.991

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (21 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina