Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
22-07-2012  

Basketbaltheater Streetball op Marktplein

 

ALMELO – Het Marktplein stond zondag in het teken van de basketbalsport met de laatste voorronde van Het NK Streetball Masters, daarna volgt de finale in Den Haag. De Streetball Masters 3 tegen 3 Playground Tour is een initiatief van de Nederlandse Basketball Bond in samenwerking met diverse lokale organisaties zoals de Almelose Basketbalschool van oud- internatianal Matthieu van Dam.
Vanaf 11 uur in de ochtend waren teams in diverse leeftijdscategorieën op het Marktplein actief om de felbegeerde finale plaats in Den Haag te winnen. Tijdens het toernooi waren er ook een groot aantal andere activiteiten zoals de Talamini IJs Dunkcontest en de NBA2K 3-pointcontest.
Voor de Almelose jeugd en deelnemers van de Basketball’s Cool Almelo en City Streetball 0546 was er ook de Dolle Pret Basketball Race4Fun waar leuke prijzen te winnen waren.
Daarnaast waren graffiti kunstenaars actief om een decoratief basketbaldecor te maken op de geluiden van Hippe DJ’s die elkaar opvolgen om zo van een binnenstad van Almelo tijdelijk een Urban Basketball paradijs te maken.
Vorig jaar deden 29 teams vanuit heel Nederland mee aan het Streetball Masters Almelo. De winnaars van de Heren 23+ categorie hebben daarna tevens de finaleronde in Den Haag gewonnen en aansluitend zijn ze als Nederlands Kampioen afgevaardigd naar Moskou om deel te nemen aan de Europese Kampioenschappen Streetball.

Fotoreportage: Coen Mulder
 

Fotoreportage (13 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina