Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
21-07-2012  

Bibliotheek sluit filialen uit geldnood

 

ALMELO – De door de gemeente Almelo opgelegde subsidiebezuiniging van 150.000 euro voor de bibliotheek heeft tot gevolg dat de filialen in het Polmanstadion en wijkcentrum De Schelf op termijn dichtgaan. De bezuiniging gaat al in 2013 in. Ook vorig jaar werd het subsidiebudget al met 60.000 euro gekort en toen werd de bedrijfsvoering volledig uitgeknepen.
De huur voor het filiaal in het Polmanstadion loopt begin 2014 af. Tot die tijd kan daar niet op worden bezuinigd. Pas daarna kan ook de sluiting van het filiaal in De Schelf doorgevoerd worden om huisvestingskosten te besparen. Daarmee doemt voor de gemeente zelf ook een fikse schadepost op, omdat de gemeente het wijkcentrum in eigen stedelijk beheer heeft en het bibliotheekfiliaal feitelijk de financiële ‘drager’ van de exploitatie is, zoals oud- directeur Jan Krol al eens bij eerdere opgelegde bezuinigingen opmerkte.
Huidig directeur Gert-Jan Sweep ziet geen andere oplossing, meldt hij in TC Tubantia. Wel wil Sweep de pijn verzachten voor mensen die slecht ter been zijn. Daarvoor wil hij een beroep doen op vrijwilligers om een bezorgdienst te starten. Ook gaan de contributietarieven omhoog. In september wil Sweep een compleet plan lanceren om de begroting sluitend te krijgen.

Archief
Terug naar vorige pagina