Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
10-07-2012  

Inzet Fietsambulance en politie in uitgaansgebied

 

ALMELO - Ambulance Oost beschikt sinds kort over fietsambulances. Dat zijn verplegers die op een fiets hulp bieden. De zogenoemde ‘Ambu-bikers’ kunnen naar verwachting zich makkelijker een weg banen door een menigte bij evenementen of uitgaanspubliek, dan een gewone ambulance.

Dinsdagavond werd dan ook geoefend bij het café met de toepasselijke naam ‘Brandpunt’ aan de Kerkstraat in Almelo. Natuurlijk moest ook ‘Hermandad’ assistentie verlenen om al te lastige omstanders in de boeien te slaan, voordat de ‘Ambu-bikers’ hun werk konden doen. De politie werd daarbij geassisteerd door de toezichthouders uit de Almelose horeca. Om bij calamiteiten op elkaar afgestemd te zijn, kregen zij maandag al een theoretische trainingssessie in het centrale oefencentrum van Politie Twente in Borne.

De 'Ambu-bikers' hebben op hun bike de meest elementaire hulpmiddelen bij zich, zodat ze snel eerste hulp kunnen verlenen in afwachting van de vakbroeders met de gemotoriseerde vierwieler.

De test verliep dan ook boven verwachting en Ambulance Oost wil de ‘Ambu-bikers’ dan ook inzetten op evenementen en drukke uitgaansavonden.

Vrijdag 31 augustus zou dat dus al kunnen tijdens de jaarlijkse Profronde. Alleen hoeven de ‘Ambu-bikers’ het qua snelheid dan niet op te nemen tegen de toppers uit de Giro, de Tour de France en de Olympische Spelen, want dat is onbegonnen werk.

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (29 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina