Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
03-07-2012  

Bouw winkelcentrum Soeteman twijfelachtig?

 

ALMELO – Juridisch adviesbureau JEEJAR noemt de bouw van het nieuw beoogde winkelcentrum aan de Soeteman in de wijk Windmolenbroek uiterst twijfelachtig. JEEJAR voorspelt zelfs dat de projectontwikkelaars de einddatum 31 december 2012 in stilte voorbij laten gaan.
JEEJAR baseert dat op het plan van het college van B&W om de marktconforme koopprijs van de grond weer aan de ontwikkelaars terug te geven om de bouw überhaupt mogelijk te maken. De ontwikkelaars hebben zelf ook reeds aangegeven dat het plan niet haalbaar is als de gemeente Almelo niet bijdraagt.
Zo’n bijdrage acht JEEJAR in strijdt met Europese wetgeving betreffende oneerlijke mededinging en feitelijk door de gemeente moet worden gemeld bij de Europese commissie in Brussel.
JEEJAR wijst er in deze ook op dat er feitelijk al een akkoord was om het huidige winkelcentrum aan de Gors te renoveren en te moderniseren. JEEJAR acht het zeer waarschijnlijk dat de eigenaren van het winkelcentrum aan de Gors in bezwaar zullen gaan tegen een bestemmingsplanwijziging aan de Soeteman vanwege zeer zwaar wegende benadeling. JEEJAR acht het dan ook verstandiger dat de gemeente op haar schreden terug keert en het plan de Gors weer oppakt met de belanghebbenden.

Lees ook:
'Verzet tegen plan de Soeteman'
'Stelt klankbordgroep Windmolenbroek iets voor'
'De teloorgang van een winkelcentrum'

Archief
Terug naar vorige pagina