Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
14-06-2012  

Anja Timmer wordt wethouder in Almelo

 

ALMELO – De Hengelose Anja Timmer wordt de opvolger van de als burgemeester naar Oldenzaal vertrekkende wethouder Theo Schouten. Zij was in het verleden raadslid voor de PvdA in Hengelo en werd in 2010 af-geserveerd als Tweede Kamerlid, iets waarover zij toen woedend reageerde.
Toch heeft zij haar aanstaande benoeming in Almelo te danken aan haar partij, die haar op de hoogte bracht van de vacant komende functie in Almelo. Zij nam daarop zelf het initiatief en de speciale kandidatencommissie van de PvdA droeg gisteravond twee kandidaten voor aan de fractie, die uiteindelijk koos voor Anja Timmer. Na Theo Schouten dus opnieuw een wethouder voor de PvdA van buiten de gemeente.

Anja Timmer neemt de portefeuille van Theo Schouten één op één over bij diens vertrek eind deze maand. Volgens Timmer ligt het niet in haar aard om moeilijke besluiten uit de weg te gaan en zij realiseert zich de moeilijke positie waarin Almelo zich bevindt. In 2009 riep zij als kamerlid nog, dat deeltijd WW’ers als vrijwilligers aan de slag moeten. Iets dat zij sinds haar vertrek medio juni 2010 uit de Tweede Kamer zelf deed in vele geledingen van de PvdA. Ook begon zij een nog niet afgeronde studie Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Maar een betaalde baan had zij tot dusverre niet gevonden. Haar beëdiging zal in de raadsvergadering van juli plaatsvinden.

< Anja Timmer net voordat de persconferentie begint in de Almelose raadszaal.

Archief
Terug naar vorige pagina