Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
14-06-2012  

Bolk heeft uniek bandenspanningssysteem

 

ALMELO – Bolk Transport in Almelo heeft een uniek bandenspanningsmeetsysteem van VenTech USA in gebruik genomen. De chauffeur rijdt daarbij over twee meetplaten waardoor binnen een minuut de spanning van elke vrachtwagenband afzonderlijk wordt weergegeven op een monitor, ongeacht het aantal banden van het voertuig. Daardoor kan de chauffeur bij controle op bandenspanning veel tijd besparen door meteen de band met onderspanning op peil te brengen. Bolk Transport is het derde transportbedrijf dat dit systeem in gebruik neemt. Het revolutionaire bandenspanningsmeetsysteem zorgt er tevens voor dat de veiligheid wordt verbeterd door altijd met de juiste bandenspanning de weg op te gaan.
Het Bandenspanningsmeetsysteem wordt vrijdag a.s. ook getoond aan minister-president Mark Rutte en 500 andere genodigden tijdens het jaarlijkse haringhappen bij Bolk Transport.
Overigens komt het vierde bandenspanningsmeetsysteem ook te liggen bij de Container Terminal Twente in Hengelo waarin Bolk Transport en Nijhof & Wassink uit Rijssen in participeren.

‘Paparazzo’ Freek nam een kijkje en had de eigen bandenspanning in orde zodat hij morgen met de 'scoot' veilig kan gaan haringhappen.

Fotoreportage (10 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina