Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
24-05-2012  

't Veurbrook raakt grondstrook kwijt


't Veurbrook en 't Dok, speelbal in domme commerciƫle gedachten van B&W
 

ALMELO – Wijkcentrum ’t Veurbrook raakt een lap grond van 840m2 kwijt, zo staat deze week in de collegebesluitenlijst. Volgens het besluit wil de gemeente de grond weer onderbrengen in het gemeentelijk grondbedrijf. Als reden wordt gemeld dat ’t Veurbrook de grond niet gebruikt zoals in de erfpachtregeling was overeengekomen. Ook wordt er geen erfpacht genoten door de gemeente. Door de lap grond weer onder te brengen in het Grondbedrijf, ontstaat de mogelijkheid tot verkoop.

Het bestuur van ’t Veurbrook ligt al langer overhoop met het college vanwege de plannen van gemeentezijde de invloed op het beleid te vergroten. Daarvoor moeten statuten worden gewijzigd en daar heeft het bestuur geen zin in, mede omdat de gemeente de horeca wil verpachten. Hetzelfde probleem ontstaat bij ’t Dok, nu de gemeente De Kolk wil sluiten en samenvoegen met ’t Dok. ’t Veurbrook en ’t Dok zijn financieel kerngezond. Desondanks wil de gemeente meer invloed. Volgens wethouder Mieke Kuik in TC Tubantia gaat het er om dat het beheer van het wijkcentrum goed geregeld is. „’t Veurbrook wordt opgeknapt en uitgebreid. Daar gaat veel geld in om. De gemeente is eindverantwoordelijk voor een goede besteding daarvan." Over 't Dok zegt ze: „We zijn in onderhandeling over het onderbrengen van De Kolk daar. Dat zou leiden tot een uitbreiding en dan moet je ook praten over beheer.”
Feitelijk wil het college alle wijkcentra commercieel verpachten en besturen buitenspel zetten.
Vorige maand escaleerde al een gesprek tussen het bestuur van ’t Veurbrook en wethouder Kuik-Verweg die niet aan tafel wilde met een juridisch adviseur van ‘t Veurbrook. Ook bij ’t Dok vreest men bestuurlijk buitenspel gezet te worden.

Lees ook:

Beheer wijkcentra aanbesteden onder dwang

Archief
Terug naar vorige pagina