Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
26-04-2012  

Rumoer over parkeerboetes en vrij parkeren

 

ALMELO – Het discussieprogramma Rumoer ging donderdagavond over het stringente uitdelen van parkeerboetes en de wens van vele ondernemers het parkeren in de binnenstad kosteloos te maken. Raadslid Vos (CDA) had bij het college van B&W al schriftelijke vragen gesteld inzake het bekeuren van parkerende automobilisten op momenten dat zij lopende vanaf de parkeerautomaat met hun bonnetje op weg waren naar de auto. Overenthousiaste parkeerwachters trokken zich niet van het verweer aan en schreven toch een bon uit.
Parkeerbeheer-woordvoerder Jan ten Voorde herkende zich niet in die voorvallen maar schetste wel dat de pakkans veel hoger is omdat het aantal controleurs (Boa’s) meer dan verviervoudigd is naar 17. Weliswaar in de gehele stad inzetbaar maar toch. Laat nu in Almelo de regel opgeld doen dat elke dienst zijn eigen broek moet ophouden en tarieven kostendekkend moeten zijn. Naast hogere tarieven, van 1,30 naar 1,50 euro per uur in 2012 dus ook een stevige aanpak tot in het Windmolenbroek toe om maar eens een wijk te noemen.
Daar komt staat voor klagende ondernemers in de binnenstad ook nog eens bij dat bij wijkwinkelcentra het parkeren gratis is en ook de Blokker en de Hema de wijken intrekken. Verder zien zij steeds meer Almeloërs hun shopgedrag richting buurgemeenten ontwikkelen. De ondernemers Kamp en Makkinga spraken een pleidooi uit om ook het kort parkeren in de binnenstad gratis te maken om verdere leegloop te voorkomen. IJsmeester ‘Piet’ Talamini verweet het gemeentebestuur al eens eerder de stad vermoordt te hebben.
Parkeerbeheer gaat het financieel echter voor de wind en keerde de afgelopen jaren dividend uit aan de gemeente als enige aandeelhouder. Of een gemeente in financiële nood bereidt is de tarieven omlaag bij te stellen of zelfs gratis te maken voor kort parkeren, is ook na deze avond Rumoer uiterst twijfelachtig!

Fotoreportage: Jan Bril

 

Fotoreportage (12 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina