Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
22-04-2012  

Rietvogels en DVO op vooravond fusie


Dit wordt in grote lijnen het nieuwe shirt van sv DRC 2012.
De diagonale strepen op het shirt worden verticaal i.v.m. shirtreclame.
Er gloort weer toekomst voor het voetbal op De Riet.
De letters sv aan de naam sv DRC 2012 zijn bewust toegevoegd om ook andere takken van sport onder te kunnen brengen bij het nieuwe De Riet Combinatie.
 

ALMELO – Donderdag a.s. is de dag dat de leden van sv Rietvogels en DVO’71 hun instemming moeten betuigen met de fusie tot één nieuwe club op sportcomplex De Riet. De besturen van beide verenigingen hebben de afgelopen maanden eendrachtig samengewerkt onder leiding van Paul Smudde, de ex- preses van PH Almelo. Daarbij was tevens een belangrijke rol weggelegd voor notaris Dinand ter Braak van notariskantoor Hölscher, Ter Braak, Willems om de juridische samensmelting goed te regelen. Sportief gezien werken beide clubs al samen middels het derde team op de zaterdag dat met compensatie van de KNVB is samengesteld met spelers van beide clubs.
Meerdere commissies hebben plannen uitgewerkt op sportief gebied t.a.v. zowel het zaterdag- als zondagvoetbal en de opleiding van de jeugd. Ook heeft de bouwcommissie plannen klaar voor renovatie van kleedkamers en clubgebouw. Het wachten is op groen licht uit het gemeentehuis om daarmee te kunnen starten.
Twee-derde van de leden moeten instemmen met de juridische fusie om het voetbal op De Riet toekomst te bieden onder de nieuwe clubnaam sv DRC 2012. Mochten er onverhoopt statutair te weinig leden aanwezig zijn, volgt op 10 mei a.s. nog een ledenvergadering waarbij het aantal aanwezige leden niet meer van belang is.
Donderdag begint DVO’71 met haar bijzondere algemene ledenvergadering om 19.30 uur, gevolgd door die van sv Rietvogels om 20.30 uur, beide in clubgebouw De Kauwe aan de Rietstraat. De nieuwe club is nog wel naarstig op zoek naar kaderleden voor bestuurlijke en begeleidende taken. Nieuwe clubtrainer wordt Ronald Dams, in vroegere jaren ex- profvoetballer van Heracles Almelo.

Archief
Terug naar vorige pagina