Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
17-04-2012  

Eis 10 maand na nepbom bij Moskee


archieffoto: Jan Bril
 

ALMELO – Tegen de 31-jarige Roy K. uit Almelo heeft de officier van justitie voor de Rechtbank in Almelo een eis gesteld van 10 maanden voor het leggen van een nepbom in een koffertje op 3 november 2010 voor de achterdeur aan de zijde van De Kreek van de Moskee aan de Bellavistastraat.
Het plaatsen van de nepbom leidde to grote consternatie bij de bestuursleden van de Moskee, de Islamitische gemeenschap en de buurt. Pas na inschakelen van de EOD is gebleken dat het om een nepbom ging en moest de buurt worden afgezet.
Verdachte K. (die op 11 november 2011 werd opgepakt samen met een andere man) kon ter zitting niet verklaren waarom hij de koffer met nachtlichtje en batterij juist op die plek had neergezet. Wel betuigde hij zijn spijt.
‘Een Moskee heeft een grote symbolische waarde. Dat geldt extra, omdat over moslims ook negatief wordt bericht. Dit werkt polariserend en drijft een wig tussen bevolkingsgroepen in de samenleving', zei officier van justitie Grooters. Advocate N. Schraa vond dat de 101 dagen die K. in voorarrest zat, als feitelijke straf lang genoeg. De uitspraak van de Rechtbank volgt over 14 dagen.

Lees ook:
Serieus bomalarm moskee toch loos alarm

Archief
Terug naar vorige pagina