Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
08-04-2012  

Bekerfinale geen groots spektakel in de stad

 

ALMELO – ‘Als er ruim 18.000 fans afreizen naar De Kuip om de bekerfinale tussen Heracles Almelo en PSV bij te wonen, zijn de thuisblijvers geen feestbeesten’, dat is de les van de KNVB-bekerfinale. Onder leiding van burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld werden ruimschoots veiligheidsmaatregelen genomen. Ze maande zelfs de leiding van Heracles om het vervoer naar huis vanuit Rotterdam beter te regelen dan het vertrek. Zo'n 150 kaartbezitters voor De Kuip konden niet mee wegens een gebrek aan busvervoer.

In de stad wemelde het van dranghekken, de ME en bereden politie stonden achter de hand evenals de videobus van 'Herman(s)dad' en het aantal lieden met veiligheidshesjes benaderden zelfs het aantal toeschouwers die de wedstrijd op grote beeldschermen konden volgen op het Amaliaplein, Waagplein en Marktplein.
In de Kerkstraat waren de kroegen zelfs dicht, op de markt stonden enkele honderden toeschouwers, op het Waagplein hadden de beveiligers het grote scherm voor zich, op de Koonmarkt was geen hond te bekennen en slechts op het Amaliaplein heerste met 1500 bezoekers enige sfeer.
Kroegen als België, de Stam, the Shamrock en ’t Hookhoes hadden echter over belangstelling niet te klagen. Nee, thuisblijvend Almelo bleef grotendeels echt thuis achter de buis al waren er ook hier en daar privékroegen goed gevuld. Voor de horeca op het Waagplein en de markt was het een financieel debacle gelet op de hoge beveiligingskosten.
De winst van het bekerspektakel beperkte zich in de stijgende 'goodwill' voor Heracles Almelo en de voortreffelijke 'merchandise' in supportersartikelen. De TV-uitzending op Veronica trok meer dan twee miljoen kijkers. Na de rust bleven er nog 800.000 over.
De beveiligingskosten voor de gemeente hoort u later!

Fotoreportage: Coen Mulder en Roel Immink

(Klik hier voor alle 135 foto's)

Fotoreportage (50 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina