Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
07-04-2012  

Spelers Heracles zijn op weg naar De Kuip

 

ALMELO – Het vertrek van de spelers van Heracles naar de Rotterdamse Kuip voor de KNVB-bekerfinale morgenavond tegen PSV is goed verlopen. Honderden supporters deden de spelers uitgeleide bij het Polmanstadion en suppoosten liepen naast de bus over de Weezebeeksingel richting Wierden voorafgegaan door de auto’s van het Korps landelijke Politiediensten.
De voetgangersbrug bij de Woonboulevard deed goede diensten en stond vol met supporters die de spelers eveneens uitzwaaiden en succes toe riepen.
Bij Wierden nam de bus de richting Rijssen om vervolgens via de A1 hun weg te vervolgen. Heracles-voorzitter Jan Smit vond het prachtig, maar noemde in Tc Tubantia de maatregel enigszins overdreven. ‘Iets meer ontspanning had in dit geval wel gemogen’, zei Smit.
Zonder blessures en met een voltallige selectie kwam men later op de dag aan in Rotterdam waar nog een lichte training volgde op het trainingscentrum ‘Varkenoord’ bij De Kuip.

Peter Bosz: Dit is indrukwekkend!
Heracles Almelo trainer Peter Bosz heeft het vertrek van de spelers richting De Kuip als indrukwekkend ervaren. ‘Het is een geweldige stimulans voor de ploeg. Dit geeft wederom aan hoe dit leeft in Almelo. Zo veel publiek had ik niet verwacht. Er stonden zelfs nog supporters op de kruisingen bij Wierden en Rijssen en ook nog op het viaduct bij Holten. Echt gewoon geweldig.’

Fotoreportage: Jan Bril, Coen Mulder en Roel Immink

(Klik hier voor 147 foto's van Coen)

Luister
hier naar het Heracles-moment van Tom Egbers en hier naar trainer Ron Dellow en doelman Arend Steunenberg over de legendarische overwinning van Heracles op wereldkampioen Ajax in 1974. De Engelsman Dellow is 97 jaar en woont nog steeds in Almelo.

Fotoreportage (61 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina