Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
05-04-2012  

Rumoer over concept voor Kunsthal


Ex- voorzitter Hans Hammink heeft absoluut geen tijd meer!
 

ALMELO – Het discussieprogramma ‘Rumoer’ in Leescafé De Meridiaan ging vanavond over de expositie van Kunsthandel Alberts met werken die het gedurende vele jaren zelf als familie in de derde generatie heeft verzameld.
Verder ging het vooral over ‘plannen’ die bestaan voor het ontwikkelen van een Kunsthal op het Indiëcomplex. Voorzitter Hans Hammink stapte vorige week op als voorzitter van de stichting, na twee jaar als voorzitter gefungeerd te hebben. Tijdgebrek gaf hij als belangrijkste reden aan i.v.m. zijn drukke baan bij Asito. Ook meldde hij toen dat gezien de huidige tijd de fondsvorming te wensen over liet.
Naar nu bleek, is de stichting geen stap verder gekomen in de ontwikkeling van de Kunsthal. Zelfs een goed concept is in twee jaar nog niet ontwikkeld. ‘Wat dient te gebeuren is het ontwikkelen van een goed concept. De gedachten daarbij steunen op drie peilers: cultuur, innovatie en duurzaamheid’’, meldde secretaris Henk Zielhuis. Volgens de Almelose kunstenares Marja van Elsberg zitten de kunstenaars uit Almelo juist te wachten op zo'n mooie grote ruimte. Zielhuis vond dat bij het maken van een goed concept de hulp van een curator nodig is. ‘Een curator gaat over de echte invulling en die is er op dit moment nog niet’, aldus Zielhuis.
Wel is een architect bezig om een nader bouwkundig concept te ontwikkelen voor zowel kunst als andere activiteiten als bijvoorbeeld een beurs. Dat moet leiden tot een ‘bidbook’ in deze zomer om vervolgens de boer op te kunnen gaan voor het vinden van financiers.
Jan Krol zette de boel op scherp; ‘Vertel ons nou eens wat wij daar kunnen zien?’ De antwoorden waren divers en abstract en daar zit volgens Almeloër Albert Vondeling de makke, een duidelijk concept is nog lang niet klaar en men huppelt maar wat achter Enschede aan!
(Luister hier naar de uitzending van Radio Almelo.)

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (13 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina