Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
12-03-2012  

Asito ontkent start nieuwbouw hoofdkantoor

 

ALMELO – Asito gaat voorlopig geen nieuw kantoorpand bouwen naast het nieuw te bouwen stadion van Heracles Almelo, dat meldt TC Tubantia op haar website. Vorige week nog werd in een informatieve raadsvergadering gemeld dat de plannenmakers met elkaar optrekken en dat Heracles Almelo ook indien nodig gebruik kon gaan maken van de parkeeraccommodatie van Asito. De ontsluiting van dat terrein zou via de Jan Vermeerstraat moeten gaan lopen en ook zouden hulpdiensten en fietsers/voetgangers van het stadion daar gebruik van kunnen maken.

Asito-directeur Hans Kroeze ontkent echter in TC Tubantia dat Asito snel gaat bouwen. Veranderende marktomstandigheden zouden daar mede debet aan zijn. Asito begon in 2009 met plannenmaken en wilden het 60-jarig jubileum vieren in het nieuwe pand maar dat gaat sowieso al niet meer lukken omdat 2012 het jubileumjaar is.
Naast de veranderende marktomstandigheden zegt Kroeze verder tegen TC Tubantia dat het mogelijk pas over vijf jaar rendabel wordt om een nieuw kantoor te bouwen, bovendien bestaan er nog teveel huurcontracten op andere locaties en hij zegt eveneens dat het dossier nieuwbouw bij hem niet meer op de actuele stapel op zijn bureau ligt.

Met deze stellingname komt waarschijnlijk ook de bouw van een groter voetbalstadion onder druk te staan. Er bestaat in ondernemerskringen al veel kritiek op het grote aantal te verhuren m2 zakelijke ruimte, maar ook hebben de winkeliers aan de Woonboulevard te kennen gegeven dat waarschijnlijk geen gebruik meer kan worden gemaakt van de parkeerplaats rondom de Woonboulevard. Heracles ging er tijdens de presentatie in de gemeenteraad nog van uit dat dit wel goed zou komen.

Wel of niet bouwen?
< Van boven naar beneden: Het nieuwe stadion voor Heracles Almelo, het eerste ontwerp voor Asito uit 2009 en het tweede ontwerp uit 2010. Bij elk plan lijkt anno 2012 een vraagteken te kunnen worden gezet.

Archief
Terug naar vorige pagina