Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
11-03-2012  

Klacht over folder en papiercontainer

 

ALMELO - In het Windmolenbroek klaagt een bewoner over folders die door Stadstoezicht werden bezorgt en over een veel te grote papiercontainer die eveneens werd afgeleverd.

De folder betreft een aankondiging dat Stadstoezicht in het Windmolenbroek vanaf 26 maart in woonerven gaat bekeuren indien auto’s niet in de P-vakken staan geparkeerd.
Volgens de inzender klaagt er echter niemand over de geparkeerde auto’s maar schijnt de uit te schrijven bon van € 85,00 belangrijk voor de gemeente te zijn nu er steeds minder bezoekers in de binnenstad gaan winkelen en er daar dus minder bekeurd kan worden om de winst van Stadstoezicht te verzekeren.
Het bekeuren houdt volgens de klager ook geen rekening met de krapte aan P-plaatsen in woonerven waarvan bij de aanleg te weinig rekening is gehouden met de groei van het autobezit. Vaak is er gewoon geen alternatief!

RVV-ontheffing
Nu heeft de gemeente RVV-ontheffingen waarbij buiten P-vakken geparkeerd kan worden. Deze moeten schriftelijk worden aangevraagd, maarrrr ook deze zijn niet kostenloos!!!


Geklaagd wordt ook over de veel te grote bezorgde papiercontainer. De klager heeft er a. niet om gevraagd en b. werd het papier voordien altijd opgehaald door een vereniging zonder kosten voor burgers. Hij vreest dat de kosten via gemeentelijke inzameling doormiddel van containers wordt afgewenteld op de gemeenschap.

Westeres
Ook in de Westeres zijn de bewoners boos. Een vijftigtal van hen gaan als groep bezwaar maken tegen opgelegde parkeerboetes. Reden is dat sinds vorige maand verscherpt wordt toegezien op parkeren buiten de vakken. Dat werd sinds jaar en dag gedoogd simpel om het feit dat er onvoldoende parkeervakken in de wijk zijn.   
Ook is de gemeente gaan controleren of in het verleden verleende woonparkeervergunningen wel corresponderen met de woonlocatie en de tenaamstelling van het kenteken. Voor bedrijfs- lease- en leenauto’s is dat meestal niet het geval en dan wordt geen bewonersparkeervergunning meer gegeven.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina