Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
31-12-2011  

Allen een gezond 2012 gewenst!

 

ALMELO – Het jaar 2011 is nagenoeg passé en een der belangrijkste nieuwtjes was wel dat DigiD zo lek was als een mandje en er feitelijk volop gefraudeerd kon worden. Vijftig gemeenten werden afgesloten op 8 oktober en ook Almelo behoorde daartoe.
Pas op 8 november jl. was de gemeentelijke website weer aangesloten op DigiD. Almelo had dus een maand nodig om het lek te dichten. Belangrijker is echter hoe het kwam dat het betaalsysteem via de gemeentelijke website zo lek was als een mandje en wie daarvoor verantwoordelijk was?
Tot op heden geen antwoord en ook geen raadsvraag over het onderwerp gezien!

Het jaar 2011 was ook het jaar waarin het raadsbesluit werd genomen om 15 miljoen euro te lenen om dat geld vervolgens weer te kunnen uitlenen aan de plannenmakers voor een nieuw voetbalstadion voor Heracles Almelo.
Heracles Almelo-voorzitter Jan Smit wil na de competitie al beginnen met de bouw van een nieuw stadion. Of dat lukt?
Daarvoor moet wel eerst het hele sportcomplex Ossenkoppelerhoek op de schop, maar er is nog geen spoor van activiteit.
Bovendien hebben de plannenmakers nog niet bekend gemaakt of er voldoende ‘founders’ gevonden zijn om de andere benodigde 15 miljoen euro bij elkaar te schrapen. Shirtsponsor ten Cate richt zijn pijlen op Madurodam hebben we gelezen. Dat is ook wat kleiner dan een nieuw stadion waar bovendien nog gesteggeld wordt over de naam.

2012 wordt dus een spannend jaar waarin alle mogelijkheden en onmogelijkheden van plannen die in de stad leven duidelijk worden. Het wordt tevens het jaar waarin de ‘verliezen’ van gemeentelijke plannen duidelijk worden en hoe die tekorten moeten worden betaald.

AlmeloNieuws.nl wenst in ieder geval iedereen een fijne jaarwisseling en een gezond 2012 toe!

Burgers en bestuurders kunnen elkaar een gelukkig nieuwjaar wensen tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente in Preston Palace. Ook worden dan de Almelose sportkampioenen uit 2011 gehuldigd! De receptie begint om 20.00 uur in de Preston Hall en duurt tot 22.30 uur.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina