Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
21-12-2011  

Verkeer krijgt extra aandacht op Pius X

 

ALMELO – Een ongeruste ouder trok begin deze week aan de bel over de gevaarlijke verkeerssituatie bij de kruising Aalderinksingel – Cesar Franckstraat. Aanleiding is de bouw van een fietstunnel onder het spoor en dat levert gedurende de bouw telkens veranderende verkeerssituaties op.
De ongeruste ouder wordt op zijn wenken bediend, want het aanpalende Pius X College doet mee aan Fiets4safe, waarbij 3 acteurs op speelse manier wijzen op het gevaar voor fietsers in het verkeer. Ook komen overtredingen aan bod en in een rollenspel wordt ook het juridisch gevolg duidelijk wanneer een fietser door rood licht rijdt.
De school heeft docent Victor Pirenne aangesteld als veiligheidscoördinator en de huidige actie zal volgens directeur Frans Schoondermark ook een vervolg krijgen in de komende jaren.
Koren op de molen van verkeerswethouder Theo Schouten, die maandag jl. een overeenkomst sloot met het Regionaal Orgaan voor de Verkeersveiligheid Overijssel (ROVO), met als streefgetal nul verkeersdoden in Overijssel in 2012.

< Het eerste licht kiert onder het spoor door.

Archief
Terug naar vorige pagina