Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
23-12-2011  

Green Energy Twente naar XL Businesspark

 

ALMELO – Wethouder Jan van Marle heeft vandaag een overeenkomst getekend met Green Energy Twente voor de afname van ruim 4 ha grond op het XL Businesspark langs de A35 bij Bornerbroek. Green Energy Twente produceert energie uit o.a. de reststoffen van de foodindustrie, de landbouw en het buitengebied. Naast de groene energie levert de installatie van Green Energy Twente ook waardevolle compost, groene meststoffen, CO2 voor de tuinbouw en schoon proceswater.

Na Timberland, Buiting Machinebouw en Staalconstructies, ViVoChem en ADA is Green Energy Twente het vijfde bedrijf dat kiest voor XL Businesspark Twente. In totaal zijn daarmee ruim 18 ha van het 120 ha grote bedrijventerrein bebouwd of gereserveerd.
Het XL Businesspark is bestemd voor ruimte vretende bedrijven in Twente zoals logistiek, transport, distributie of industrie groter dan 2 ha.

Voorzitter Jan van Marle van het samenwerkingsverband XL Businesspark Twente, van de grote Twentse steden en de provincie Overijssel,  is blij met de komst van Green Energy Twente. 'Het bedrijf past uitstekend in het duurzaamheidprofiel van ons bedrijventerrein. De techniek die Green Energy gebruikt is dusdanig geavanceerd dat bijvoorbeeld de geuremissie zo miniem is dat het bedrijf wat dat aspect betreft zelfs in een stedelijke woonomgeving zou passen', aldus van Marle.

Archief
Terug naar vorige pagina