Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
15-12-2011  

Rumoer over de wijkagent en parkeertarieven

 

ALMELO – In het discussieprogramma Rumoer ging het donderdagavond in Leescafé De Meridiaan over wijkagenten, 3FM Serious Request, oneigenlijk parkeren in woonstraten en parkeertarieven.
Vooral dat laatste leverde discussie op.
Zeker is dat het tarief in 2012 met 20 eurocent per uur stijgt. Meer discussie was er over het nieuwe parkeerplan dat op stapel staat. In de kern van de stad, zeg maar binnen de P-ring, wordt de invoering van de blauwe zone de grootste vernieuwing. Voor bewoners komt er een progressief ontheffingsbeleid oftewel de tweede auto kost meer dan de eerste. Voor langparkeerders als personeel dat in de binnenstad werkt komen er nieuwe terreinen.
Vrees voor de middenstand is dat bij mogelijke invoering de tarieven nog extra zullen stijgen omdat ook de handhaving extra mankracht vraagt.
Een nieuw parkeerverwijssysteem moet e.e.a. in goede banen leiden om onnodig zoeken naar een parkeerplek te voorkomen.
Wethouder Schouten haalde de angel uit het debat door te stellen dat de invoering van een nieuw parkeerbeleid niet tot een extra hoger tarief zal leiden.
Jan Veenstra haalde aan dat de tarieven niet vergeleken moeten worden met Hengelo en Enschede maar meer met Wierden en Tubbergen waar parkeren gratis is (blauwe zone) evenals bij winkelcentra in de Almelose wijken.
Een blauwe zone in de binnenstad noemde Schouten niet opportuun omdat dan de exploitatie van de parkeergarages in de rode cijfers komt!

Luister hier naar de uitzending van Radio Almelo

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (18 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina