Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
13-12-2011  

2000 deelnemers stille tocht voor Ashana Wahl

 

ALMELO – Rond 18.00 uur hadden zich bij het winkelcentrum De Schelfhorst zo’n 2000 deelnemers verzameld voor de stille tocht ter nagedachtenis aan Ashana Wahl, de cassière van de C1000 die vrijdagavond tijdens het werk door haar ex- vriend werd doodgeschoten.
Burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld sprak de aanwezigen toe en leefde intens mee met de familie van het slachtoffer. ‘Heel Almelo staat met haar armen om de familie heen’, was een zin die zij uitsprak. Een jonge deelnemer aan de stille tocht sprak voor RTV Oost uit dat het goed is dat zoveel mensen blijk geven van medeleven.
Bij de ouderlijke woning werd door de deelnemers kort halt gehouden.

Justitie heeft vandaag bekend gemaakt dat de ex- vriend en dader gebruik heeft gemaakt van zijn dienstwapen bij de moord en de zelfmoord. Dat is gebleken uit het forensisch onderzoek. Dader Gino P. was agent in opleiding bij het politiekorps Amsterdam-Amstelland. Ook daar is verslagen gereageerd op de tragische gebeurtenis.
Agenten mogen hun dienstwapen mee naar huis nemen, mits zij thuis een kluis hebben om het wapen in op te bergen. De munitie moet daarbij in een andere kluis worden opgeborgen. Gino P. die formeel woonde in Amsterdam, was met regelmaat in de ‘pied-à-terre’ van de familie in Almelo. Of in zijn Amsterdamse onderkomen of in de woning in Almelo een kluis aanwezig was is niet bekend. Naar verluidt wordt daar amper op gecontroleerd. De ouders van Gino P. wonen op Gran Canaria.

< Fotoreportage Jan Bril

Fotoreportage (22 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina