Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
12-12-2011  

Stille tocht voor Ashana Wahl

 

ALMELO - Dinsdagavond 13 december om 18.00 uur begint de stille tocht in de Almelose wijk De Schelfhorst ter nagedachtenis aan Ashana Wahl. Het 18-jarige meisje dat vrijdagavond jl. tijdens haar werk in de C1000 werd dood geschoten door haar ex- vriend Gino P. die daarna zelfmoord pleegde.
De stille tocht is een initiatief van familie en vrienden van Ashana. Zij vragen deelnemers aan de stille tocht om een roze of witte roos mee te nemen en lampionnen of fakkels.
Deelnemers aan de tocht verzamelen zich om 18.00 uur in de verdiepte parkeerkuil tussen wijkwinkelcentrum De Schelfhorst en wijkcentrum De Schelf.
Daar is een herdenkingsmoment ingericht, waar burgemeester Hermans-Vloedbeld zal spreken. Aansluitend begint de stille tocht door de wijk. De route van circa drie kilometer gaat door de wijk de Schelfhorst, langs het huis van Ashana om weer te eindigen bij het winkelcentrum aan het Binnenhof.
Wijkcentrum De Schelf is na afloop van de stille tocht geopend en schenkt koffie voor deelnemers.
De politie en de gemeente verlenen alle medewerking om de stille tocht in goede banen te leiden en vragen begrip aan omwonenden voor tijdelijke (verkeers-) overlast. Bezoekers wordt aangeraden zoveel mogelijk te voet of per fiets naar de verzamelplaats te komen.

De route loopt vanaf het parkeerterrein van het winkelcentrum aan het Binnenhof langs de Drakensteyn, Burcht en Te Zanen via het fietspad langs de Van Rechteren Limpurgsingel. Vervolgens gaat de route verder via Stins (oversteek) naar de Waltastate, de Van Harenstins,
Grovestins en Stins, om weer te eindigen bij het winkelcentrum zijde Havezathe.
(zie bijgaand routekaartje)

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina