Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
11-12-2011  

Versneld onderzoek naar rol politiewapen


Crime Passionel kostte Ashana Wahl en dader Gino P. het leven
 

Versneld onderzoek naar rol politiewapen
ALMELO – Het Nederlands Forensisch Instituut voert een versnelt onderzoek uit naar de rol van het dienswapen dat vrijdagavond naast het ontzielde lichaam van de 25-jarige Gino P. werd gevonden. Het onderzoek moet uitwijzen of het wapen is gebruikt om Ashana Wahl te vermoorden en mogelijk ook bij de zelfmoord. Justitie wil heel zorgvuldig zijn vooral omdat Gino P. politieman in opleiding was. Mogelijk dat maandag reeds uitsluitsel kan worden gegeven.
Inmiddels is ook vast komen te staan dat in de mobiele telefoon van Gino P. afscheid-achtige berichtjes stonden aan zijn moeder. Vrijdagaveond werd al bekend gemaakt dat twee afscheidsbrieven werden gevonden in de 'pied-à-terre' van de familie P. in de Kerkstraat. 

Luxe leventje van Gino P.
ALMELO - Lees de beschrijving in AD

Stille tocht
ALMELO - Dinsdag a.s. wordt om 18.00 uur een stille tocht gestart van winkelcentrum De Schelfhorst naar het centrum van de stad ter gedachtenis aan de zinloze dood van Ashana Wahl.
Het ROC van Twente heeft in de school een herinneringsruimte ingericht. Alle medeleerlingen van Ashana Wahl, die er de detailhandelsopleiding BBL volgde, zijn telefonisch door de school gevraag om maandagochtend op school te komen om Ashana te herdenken.

Kerkelijke aandacht
ALMELO - In meerdere Almelose kerken is zondag aandacht besteed aan de tragische dood van Ashana Wahl en de zelfmoord van haar ex- vriend politieman Gino P.

Bloemenzee
ALMELO - Zaterdag werden honderden bloemen gelegd voor de dichte rolluiken van de C1000 in het winkelcentrum De Schelfhorst. Ook was de kerk in het wijkcentrum geopend voor hen die behoefte hadden aan een gesprek en eveneens waren mensen van Slachtofferhulp aanwezig.

Supermarkt weer open op maandag
ALMELO - De C1000 in winkelcentrum De Schelfhorst gaat maandag weer open, zo vertelde een woordvoerder van de winkeliersvereniging. De ondernemers en personeelsleden praten veel met elkaar en ondervinden op deze wijze veel steun aan elkaar. ook veel klanten steken de mensen in het winkelcentrum vaak een hart onder de riem. Maandag zijn dus alle 24 winkels weer open.

 

Archief
Terug naar vorige pagina