Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
09-12-2011  

Moord in winkelcentrum, dader ook dood (upd)


Update: 10-12-2011
Justitie heeft zaterdagmiddag bevestigd dat het dienstwapen van de 25-jarige politieman in opleiding Gino P. bij hem is gevonden in de bovenwoning aan de Kerkstraat in Almelo. Ook is bevestigd dat er met het wapen is geschoten. Forensisch onderzoek moet nog uitwijzen of het wapen ook is gebruikt bij de moord op de ex- vriendin Ashana Wehl in de C1000 in het winkelcentrum Schelfhorst en of de ‘vermoedelijke´ dader met hetzelfde wapen zichzelf van het leven beroofde.
Formeel woonde Gino P. in Amsterdam, maar hij vertoefde regelmatig in het ‘pied-à-terre´ van de familie in zijn geboorteplaats Almelo.
Bij de politie Amsterdam-Amstelland is verslagen gereageerd op het tragische voorval.
Volgens politievakbond ACP kan een agent in opleiding na een jaar over een wapen beschikken en mogen politiemensen hun dienstwapen mee naar huis nemen.
ACP-voorzitter Van de Kamp zegt dat dat de verantwoordelijkheid van de politiemensen zelf is of ze hun dienstwapen mee naar huis nemen. Gino P. was al ruim twee jaar in opleiding bij de politie Amsterdam-Amstelland. Volgens Van de Kamp hebben agenten in opleiding toezicht van een mentor. Het is nog niet bekend of de man zich de laatste tijd opvallend gedroeg. Voordat aspirant-agenten aan hun opleiding beginnen, worden ze uitgebreid psychologisch getest.

Volgens collega´s van het slachtoffer Ashana Wehl werd zij, sinds dat de verkering enkele weken geleden uit raakte, hinderlijk gestalkt door haar ex- vriend. ‘Ik ben dat helemaal zat´, zou zij tegen haar collega´s hebben verteld in de dagen voordat het tragische voorval gebeurde.
 

ALMELO – Winkelcentrum De Schelfhorst werd aan het begin van de avond opgeschrikt door een drietal schoten. Een op dat moment onbekende man schoot de 18-jarige Ashana Wahl neer achter de sigarettenbalie van de C1000 waar zij werkte. Ambulancebroeders en politie probeerden het slachtoffer nog te reanimeren maar dat mocht niet meer baten. Omstanders hadden voordien winkelend publiek en personeel van de C1000 naar achteren in de winkel gebracht om bijde dader vandaan te komen. Na ontruiming van het winkelcentrum kwam de politie er al snel achter dat de oorzaak van de liquidatie in de relationele sfeer gezocht moest worden.
Men toog daarop naar de woning van de vermoedelijke dader in de Kerkstraat in het centrum van de stad waar de verdachte Gino P. een bovenwoning bewoont boven een café. De bovenwoning is alleen bereikbaar via de achtergelegen Kerkengang, een klein steegje.
Daar vond de politie de verdachte dood aan en tevens twee afscheidsbrieven. Het bleek al snel dat het om de 25-jarige Gino P. ging, politieman in opleiding bij het politiekorps Amsterdam-Amstelland.
Of hij een dienswapen heeft gebruikt wil Officier van Justitie Carlo Dronkers van het parket Almelo nog niet kwijt omdat het onderzoek verder in handen is gegeven van de Rijksrecherche.

Volgens bekenden heeft de 18-jarige knappe en vriendelijke Ashana Wahl haar relatie met de jonge politieman onlangs verbroken en kon hij daar niet goed mee omgaan. De in Almelo geboren Gino P. keerde een paar jaar geleden terug naar Nederland om de opleiding tot politieman te volgen. Zijn ouders dreven in het pand aan de Kerkstraat jaren een pizzeria maar verkasten naar Gran Canaria en verhuurden het pand in Almelo waar nu een café is gevestigd.

Burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld toonde zich geschokt en kon zich voorstellen dat het voorval associaties oproept met de moordpartij in een winkelcentrum in Alphen aan de Rijn. Zij zegde haar volle medewerking toe om familieleden, winkelpersoneel en winkelend publiek zo goed mogelijk bij te laten staan.

Collega’s van C1000 in den lande betoonden hun medeleven per ijlbrief aan hun collega’s in Almelo. Zaterdag blijft de C1000 in winkelcentrum De Schelfhorst gesloten.
 

Fotoreportage (15 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina