Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
03-12-2011  

Gedeputeerde Maij bezoekt Talentenfabriek

 

ALMELO – Gedeputeerde Hester Maij bracht vrijdagmiddag een werkbezoek aan de Talentenfabriek in aanbouw aan de Kolthofsingel. De voormalige machinefabriek Brugman wordt omgebouwd tot een popcultuurcentrum voor jongeren als ‘goedmakertje’ voor het gesneuvelde en belachelijk dure beoogde Poppodium aan de Haven NZ.
In de Talentenfabriek in aanbouw legde wethouder Gerrit van Woudenbergh uit dat samengewerkt wordt met de Muziekschool Twente om jongeren kansen te geven hun muzikale talenten te ontplooien. Daarvoor worden in de Talentenfabriek onder meer oefenruimtes voor bands, een audiovisuele ruimte en een podiumzaal gerealiseerd. De Deldense Hester Maij - dochter van Hanja Maij-Weggen - was best onder de indruk van de uitleg van Van Woudenbergh.
De voor het Poppodium gereserveerde gelden en de toen toegezegde 750.000 euro van de provincie Overijssel worden nu voor de realisatie van de Talentenfabriek aangewend.
De bouwwerkzaamheden vinden plaats onder verantwoordelijkheid van hoofdaannemer Goossen Almelo, onderdeel van de Wessels Bouwgroep.

Archief
Terug naar vorige pagina