Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
02-12-2011  

Hob Nob winnaar Stadsprijs Almelo 2011

 

Hob Nob organiseert sinds 7 jaar het gratis toegankelijke Popfestival in het Schelfhorstpark, een locatie die door de Groot uitvoerig geroemd werd. Hij wees er op dat het organiseren geen kinnesinne is om dat financieel allemaal rond te krijgen en stak eveneens een pluim op de hoed van de 65 vrijwilligers die de organisatie jaarlijks bijstaan om alles op te bouwen en af te breken.

Stichting De Klub is al algemeen bekend in de regio en organiseert dagelijks activiteiten voor mensen met een beperking in o.a. het Mr. Siebelinkhuis.

Schrijver/historicus Coen Cornelisse schreef al een zevental boeken over de bezettingstjd 1940 – 1945 met Almelo als hoofdmoot. Cornelisse speurt daarvoor allerlei archieven af om bevestigingen te krijgen van gesprekken met betrokkenen of nazaten en gaat daarin uitermate accuraat te werk.

De Stadsprijs wordt tweejaarlijks uitgereikt sinds 1997 en het bedrag moet worden besteed aan de Almelose samenleving.
Eerdere winnaars waren Jan Krol voor het op de kaart zetten van de Almelose bibliotheek (1997), Ineke Pezie voor het Mans Kapbergproject (1999), de Stichting Profronde Almelo (2001), Nolda Schepers en Diny Wind van het project de Boodschappenmand (2003), de Stichting Beeklustpark (2005), de Geleraaf.nl (2007) en de Stichting Atelierroute Almelo (2009).

Fotoreportage: Coen Mulder en Jan Bril

 

Fotoreportage (45 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina