Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
01-12-2011  

Rumoer over monument, Sint en Piet

 

ALMELO – Raadslid Ugur Çete huilde de afgelopen dagen met de wolven en haalde het nieuws met zijn standpunt dat er in Almelo een monument moet komen voor de Turkse slachtoffers van de volkerenoorlog tussen Turken en Armenen. Hij belegde zelfs een congres om de Turkse visie uit te dragen in tegenstelling tot de Armeniërs die het telkens over genocide hebben. Ook maakte hij zich boos omdat niemand van het college van B&W aanwezig was om de lezing van de Turkse professor Kemal Cicek aan te horen. Ugur Çete kwam dus min of meer uit de kast!
In het discussieprogramma Rumoer mocht Ugur Çete zijn standpunten en pleidooi voor een monument nog eens herhalen en de organisatoren zette daar een stel vrienden van Turkse en Armeense komaf tegenover die gezamenlijk studeren in Groningen en veel met elkaar optrekken. Zij betoogden dat zij die oude volkerenkwestie niet aan hun kinderen zullen meegeven, waarmee zij geslaagd zijn voor de inburgeringscursus.
Nolda Schepers werd gekozen tot ‘Goedheiligman’ van het jaar vanwege haar 18-jarige inzet voor de Boodschappenmand. ‘Piet’ van het jaar werd bibliotheekdirecteur Jan Krol vanwege zijn vertrek als directeur. Maar waarom dat nu een ‘Piet’ benoeming behoeft? Het had net zo goed de ‘prijs’ van Nolda Schepers kunnen zijn omdat Krol de Almelose bibliotheek wereldwijd op de kaart heeft gezet.
En als er dan toch een monument moet komen, dan maar een voor de Bisschop van Mira.

Fotoreportage: Jan Bril
 

Fotoreportage (10 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina