Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
30-11-2011  

B&W opnieuw akkoord met plan Noorse Broeders

 

ALMELO – Het college van B&W is opnieuw akkoord gegaan met het plan van de Christelijke Gemeenschap Nederland om aan de Grote Bavenkelsweg in het buitengebied van Almelo een centrum voor kerkelijke activiteiten, zorg en sport te bouwen.
Een jaar geleden ging B&W ook al akkoord, maar de gemeenteraad toonde in april jl. nogal stevige kritiek t.a.v. het aantal te stapelen stenen in het buitengebied langs de Natte Doorbraak.
Nu een jaar later heeft het college van B&W een onderbouwing van het plan geproduceerd op basis van een eerder plan om in dit gebied een groenpark van tuinder Oude Wesselink te realiseren.
Wat echter door het college van B&W buiten beschouwing werd gelaten, is dat de gemeenteraad een visie Buitengebied heeft vastgesteld en dat de kritiek uit de raad zich juist richt op het feit dat stapelen van stenen niet in overeenstemming is met de visie Buitengebied.
Transportbedrijf Kolenbrander aan de Grote Bavenkelsweg werd om die reden door het college van B&W de tijdelijke opslag van grond geweigerd.
Wat in de raad toen niet werd uitgesproken is de kritiek in de samenleving over de ontliberaliserende methodes die worden toegepast binnen de Noorse Broederschap dat zich tegenwoordig Christelijke Gemeenschap Nederland noemt.
De gemeenteraad zal zich dus opnieuw moeten buigen over het plan met de naam De Bavinckel.


Raadsvoorstel ontwikkeling de Bavinckel
Bijlage ontwikkeling De Bavinckel

Archief
Terug naar vorige pagina