Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
27-11-2011  

Twee Overijsselse kampioenen, APKV Het Oosten

 

ALMELO/BORNE – Twee leden van de Almelose kleindierenvereniging APKV Het Oosten behaalden dit weekend een Overijsselse kampioenschap. Op de provinciale bondstentoonstelling in sporthal ’t Wooldrik in Borne werd Dennis Voortman uit Almelo kampioen bij de konijnen met een Tan (foto), terwijl club- en plaatsgenoot Henk Snijders de prijs won voor de fraaiste sierduif van de tentoonstelling met een Hollandse kropper. 

Op deze Bandstadshow bij BPKV in Borne, waren ook het clubkampioenschappen van APKV Het Oosten ondergebracht. Voortman en Snijders eigenden zich ook die prijzen toe bij respectievelijk de konijnen en sierduiven. De overige clubtitels werden gewonnen door Hans Eggink bij de grote hoenders, Jan Asbreuk bij de dwerghoenders, Jasper Smelt bij de zogeheten oorspronkelijke duiven en door Lianne Voortman bij de jeugd. Laatstgenoemde had het fraaiste konijn van een jeugdlid.
 
Voor Dennis Voortman was het de eerste keer in zijn carrière als fokker dat hij het mooiste dier van de gehele show had ingestuurd. Die topprestatie was door de ervaren Snijders al vaker geleverd.
 
Alle uitslagen van de leden van APKV Het Oosten en foto’s van de show zijn te vinden op de website van de vereniging: www.apkvhetoosten.nl

Archief
Terug naar vorige pagina