Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
17-11-2011  

Rumoer over inzet van Burgerwacht De Riet

 

ALMELO – Volgens advocaat Diederik Briedé zou de gemeente er beter aan doen om geen buurtpreventieteam de wijken in te sturen zoals de gemeente dat momenteel doet in Almelo ZuidOost. Briedé vindt dat dit een taak is van de politie en stadstoezicht.
Briedé ventileerde zijn mening in het wekelijkse radiodiscussieprogramma Rumoer vanuit de bibliotheek.
Burgemeester Hermans pareerde de mening van Briedé; ´Het is een project van burgers voor burgers. Het is niet meer dan zorgen dat de leefbaarheid in de eigen wijk goed blijft. En de mensen die de straat op gaan komen niet in gevaar. Ze staan rechtstreeks in contact met de politie en als ze een gevaarlijke situatie aantreffen schakelen ze de politie in.’
Briedé bleef van mening dat het de taak van de politie om criminaliteit terug te dringen en voor een veilig gevoel te zorgen en nooit kan worden gewaarborgd dat de burger-toezichthouders niet in precaire situaties verzeild kunnen raken.

Naschrift redactie:
Het in verbinding staan met de politie kan dan wel het veiligheidsgevoel van de burgersurveillanten waarborgen, maar dat neemt niet weg dat een onverwachte reactie van een aangesproken individu ernstig gevolg kan hebben. Daarvoor is de reactietijd van de politie altijd te lang om dat te kunnen voorkomen.
Dat strookt ook meer met herhaaldelijke bestuursuitspraken dat de overheid nimmer 100 procent veiligheid kan garanderen maar er hooguit naar kan streven.

Fotoreportage: Jan Bril
 

Fotoreportage (19 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina