Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
17-11-2011  

Metamorfose voor Twenthe Centrum

 

ALMELO – Het Twenthe Centrum was dankzij CU-raadslid Jan Veenstra vorige week in het nieuws. Tijdens de begrotingsbehandeling 2012 kreeg hij het voor elkaar dat een motie werd aangenomen om te bezien of het Werkplein wellicht in het te bouwen nieuwe stadhuis kan worden ondergebracht. Dit omdat de financiële nood hoog is en zoveel mogelijk moet worden bespaard.
Het Twenthe Centrum wordt momenteel volledig gerenoveerd en over drie maanden wordt de begane grond opgeleverd om onderdak te bieden aan 120 medewerkers van het Werkplein.
Het Werkplein is een samenwerking van de gemeenten Almelo, Tubbergen, Twenteland, Wierden en het UWV, waar werkzoekenden zich kunnen inschrijven voor werk en uitkering. Op 1 maart 2012 moet de verhuizing zijn afgerond.

De gemeente Almelo blies fors in de bus met een bijdrage van dik 6 euroton en ook de provincie deed een duit in het zakje voor de renovatie van het Rijksindustrieel monument. De motie van Veenstra lijkt dus geen enkele kans te maken, temeer daar er in juni 2010 ook een 10-jarige huurovereenkomst getekend werd met de Amsterdamse vastgoedondernemer Snippe en deze dit contract niet zomaar zal versnipperen.

Met de renovatieverbouwing loopt het prima. Zo krijgt de buitenkant van het Twenthe Centrum haar volle glorie terug en ontstaat binnen een moderne werkomgeving waarbij de industriële kenmerken in tact blijven. IAA Architecten uit Enschede tekende voor het concept.

In het Twenthe Centrum komt ook een gezondheidscentrum en een deel van hen komt uit Het Scheepvaarthuis dat werd aangekocht door de gemeente voor bijna twee miljoen euro om te worden gesloopt voor de nieuwbouw van Dimence. Een deel van de huurders uit Het Scheepvaarthuis stichtte mede daardoor het nieuwe gezondheidscentrum Graven Esch aan de Winkelsteeg en wilden niet naar het Twenthe Centrum. 
Die nieuwbouw van Dimence gaat overigens wel door, maar niet op die plek. Momenteel heeft de gemeente Het Scheepvaarthuis dus weer in de verhuur.

Op de tweede verdieping van het Twenthe Centrum komt mogelijk een callcenter en het faillissement van Ten Cate Advocaten is mede de oorzaak dat nog 20 procent van het monumentale bijna 12.000 m2 grote Twenthe Centrum nog niet is verhuurd. Bij het Twenthe Centrum komen 145 P-plaatsen.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina