Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
12-11-2011  

De Sint is weer in het land

 

ALMELO – Het lange verblijf in Spanje heeft de Sint zichtbaar goed gedaan. Veel frisser dan andere jaren kwam hij met enige vertraging aan in de Almelose centrumhaven en hij moest zelfs de 'Kapitein-Piet' nog even de pakjesboot stil laten leggen omdat de slagbomen van de Javabrug niet werkten. De gemeentelijke brugwachter besloot uiteindelijk maar om de brug toch omhoog te laten gaan, want er liepen genoeg toezichthouders rond. Na de jaarwisseling wordt dat anders heeft de Sint inmiddels vernomen want dan vliegen er een paar uit. De Sint denkt er over om zelf ‘Toezicht Pieten’ in dienst te nemen, als deze tenminste naar Spanje willen verhuizen.
De duizenden kinderen met mama’s, papa’s, oma’s en opa’s langs de kades hebben zich echter uitstekend vermaakt en namen het lange wachten voor lief. De Sint nam dan ook ruim de tijd om dat te compenseren en drukte vele kinderhandjes en nam vele verlanglijstjes in ontvangst.
Bij het gemeentehuis werd ondertussen eveneens door duizenden gewacht op de Sint en daar sprak de Sint, net als burgemeester Jon Hermans, allen toe. Allen werd een gezellig Sinterklaasfeest gewenst op 5 december en er werd aan herinnerd niet te vergeten dat vanaf nu de schoentjes worden gezet. De burgemeesterhad ook een verlanglijstje, namelijk geld, veel geld, zodat de Sint in de toekomst tot de markt kan varen! Daarna vertrok de Sint snel per koets om zijn tocht door de binnenstad te vervolgen en ook daar was volop belangstelling zoals op de Koornmarkt en het zeer drukke Amaliaplein.

Fotoreportage: Coen Mulder en Roel Immink
(Klik hier voor alle 356 foto's)

Fotoreportage (100 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina