Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
09-11-2011  

Blijft de belastingdienst toch in Almelo?

 

DEN HAAG – Minister Donner heeft ontkend dat de Belastingdienst van Almelo naar Zwolle verhuist. ‘Deze zorgen zijn niet terecht’, heeft Donner de Tweede Kamer laten weten n.a.v. Kamervragen over concentraties van Rijksdiensten. Volgens minister Donner berust de onrust in gemeenten met Rijksdiensten buiten de concentratiegemeenten op een misverstand.
‘Het besluit tot concentratiegemeenten is bedoeld om in die gemeenten soepeler om te gaan met mogelijke uitbreidingen maar ook in andere gemeenten blijven vestigingen van Rijksdiensten mogelijk’, legde Donner uit.
De Tweede Kamer is er nog niet gerust op. De PvdA wil dat Donner er op toeziet dat Almelo en Venlo niet zomaar de belastingdienst kwijt raken. ‘Dat echter is het mandaat van de minister van Financiën’, reageerde Donner die verder nog antwoordde dat het Rijk 1800 panden in gebruik heeft in 130 gemeenten. Een kwart moet worden afgestoten om 70 miljoen euro te kunnen bezuinigen. Voorop staat volgens de minister dat eerst huurcontracten worden opgezegd om de bezuinigingstaak te kunnen behalen. Laat nou de belasting in Almelo in een huurpand zitten. Het antwoord van minister Donner is dus nog schimmig.

Archief
Terug naar vorige pagina