Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
18-04-2011  

Ik ben d'r achter...

 

Ik weet helemaal hoe het zit nu. Kijk: Nieuw-Zeeland is een land zo klein als half Europa. (klein gezien dan op een universeel platform) In dit land wonen zo’n ca. 6 miljoen mensen. En van die 6 miljoen wonen er ca. 2 miljoen in Aukland. Blijven er dus 4 miljoen over om te verdelen over de rest van die twee eilanden.
Wat ons opviel was de weinige vuil die er rondzwierf. Maar in de dichter bevolkte gebieden werd het, hoe dichter bevolkt des te meer zwervend vuil. Met als toppertje de campus en de omgeving van de universiteit en diverse hogere scholen, waar dus veel jongeren aanwezig woonden. En veel op Mac gelijkende Starbucks en Saveways met hun Kentuckey Fried meuk.
Conclusie: De jeugd/jongeren maken de meeste zooi. Dan komt van invloed de dichtheid der mensen.

Nu dit betrekkend op Nederland. Conclusie: Schei uit te mekkeren over al dat zwerfvuil, leer er mee te leven en accepteer het dat het er is en zoek vanuit dat oogpunt een oplossing.
In Singapore b.v. mag je geen kauwgom kauwen in het openbaar. Minimaal 100 dollar boete. Scheelt van die smerige kauwgomplekken overal. Roken in het openbaar is ook verboden dus scheelt van die mondstukken. En afval zomaar op straat gooien, dat kost je minimaal 2 weken bajes en een verplichte opvoedcursus. En dan is er een lik op stuk en no-onzin beleid. Niksnie “moeilijke jeugd gehad”. Hoppa, brommen.

Trouwens in het Nieuwe-Zeeland is er hele grote stukken openbaarheid ook een rookverbod.
< Hele centra’s van steden is een alcohol verbod en daar wordt ook gehandhaafd. En met die ongewapende Bobby’s moet je niet lopen te fukken, want ze hebben een noodknop en binnen een paar tellen staat een of ander legaal ex crimineel team blauw/zwart voor je neus die wel gewapend zijn en die niet voor de kat of poes zijn. Wat een zich police noemend gajes. Daar is de Nederlandse mobiele eenheid helemaal niks bij.

Niks geen gepolder of ander PvdA en GroenLinks gezeur. Hoppa, de beuk er in….
<< Ook met die honden. Ze waren die hondenpoep echt helemaal schijtziek, dus in centra’s en parken enzo gewoon een totaal hondenverbod. En dat verbod wordt dan ook kneiterhard gehandhaafd. Zo zit dat in zo’n “politiestaat” als Nieuw-Zeeland. In een Asielzoekers centrum, daar wil je nog niet je schoonmoeder in zetten, laat staan uitgestrooid worden…. Wat nou 5n jaar procedure. 6 maanden en dan of een inburgeringcursus die er niet om liegt en ook verplicht is, of met het eerste vliegtuig weg.

<<< Helemaal lagguh was wel dat in het parlement gediscussieerd werd of Kentucky Fried Chicken een bepaalde quarter pounder hamburger wel of niet mocht verkopen….!!!!

Ben ik blij dat ik in Nederland woon. Lang leve het gepolder en gezeur en geklaag.

Vind ik… Chris.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina