Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
30-07-2008  

Over: gebrek, woordenboek en politieke pion

 

Bij gebrek aan lokale activiteiten dus:

Wat een pizza republiek dat Italië. Mooi land, maar er wonen wel te veel Italianen. Wat een baggerzooi. Die Berlisconie, maakt een wet, zodat hij buiten het bereik van justitie blijft. En die wet komt er ook nog!! Nou vraag ik je!
Kun je nagaan, die corruptie zit echt tot nu echt aan de top van de regering. En “El Papa” de paus dus, die vindt dat ook allemaal wel goed. En waarom? Omdat het Vaticaan ook in die handel zit, minimaal. Ik ken dus iemand die bij Baretta heeft gewekt als verkoper en vertegenwoordiger. Nou die heeft me toch verhalen verteld. En de katholieke kerk zit er dus tot aan de nek toe in.
Nee die Paus valt uit het rijtje van Tinus bij mij.
Maar de Pizza’s, het ijs, salades, de architectuur, de mooie landschappen en de pasta’s zijn niet te overtreffen. Verder bagger. Jammer hoor, want het land heeft zoveel potentieel. En eindelijk is het afval in Napels opgeruimd. Nu in éne dus wel, nu die Berlesconie aan de macht is. Nu in ene heeft de maffia gezecht, oké Berlo, dat doen we. Wat moet die man daarvoor terug hebben gedaan?
Wel weer een mooi onderwerp voor een film overigens…..

En dan daar in Servië, die eikel van een Karadzic. Die gozer was al lang in beeld bij weet ik hoeveel geheime diensten. Maar nog niet relevant om op te pakken. Nu is er een nieuwe regering die een wit voetje wil halen bij de rest van de EEG en euro landen en nu is de tijd rijp om die vetnek op te pakken. Dus hoppa de bak in met die schizofrene lijp en iedereen in het Eurogebied juicht en schreeuwt hosanna, gelijk iedereen hosanna schreeuwde toen ze Sadam Hoessein hadden.
Dus een mens opgeofferd voor de politiek. Nu kun je je afvragen of zo’n persoon wel een mens is, met zoveel doden op zijn geweten. Is het niet gewoon een mensgevaarlijk roofdier. En die worden ook afgemaakt? Maar ik ben tegen de doodstraf.
Kijk met Sadam was het anders. Had die vent blijven leven, dan was het een levende martelaar geworden met alle vliegtuigen die verkeerd parkeren bij de piano rechtsaf van dien, in hoge torens…
Dus soms moet er een uitzondering gemaakt worden op mijn regel, helaas.
Maar die Karadzic mag voor mij de rest van zijn leven de bak in draaien, maar dan wel met een iets minder vriendelijk regiem dan nu in Scheveningen.
Hebben ze daar trouwens een sauna en een zwembad in die gevangenis en peeskamertjes?

Heerlijk zo die komkommertijd in Almelo en de rest van de wereld.
Als ik trouwens bouwvakker was, zou ik mooi doorwerken tijdens de bouwvak vakantie. Toch altijd baggerweer.. En mooi later mijn vakantie nemen..

En nou we het toch over Leefbaar Almelo hebben, kijk ik onder het kopje politiek even naar de vragen van ons Bert Hümmels cq Leefbaar Almelo.
Tsjongejonge, ik heb er bijna een woordenboek bij nodig om e.e.a. te begrijpen. En nu heb ik gelukkig enkele jaren ervaring met deze politieke taal. Maar de burger? En dat wilde toen in mijn tijd de afstand tussen burger en raad kleiner maken?!
Hup Bert, probeer begrijpelijke woorden te schrijven voor de burger. Dan heb je tenminste een grotere kans dat het college het ook begrijpt wat je bedoeld.
En Almelo en Heracles en nog wat zelfstandige naamwoorden schrijf je met een hoofdletter en buitenhaven weer niet en VBR is volgens mij bedoeld als voorbereidende raadsvergadering.
En ik kan het weten, want ik maak ook veel taal- en stijlfouten. Daarom vallen ze mij des te meer op bij anderen, heb ik ooit een geleerd..

Poep: ome Anthon is in zijn vrije tijd CDA minister van Almelo. Sorry, foutje….

Zou ik dus doen, geloof ik, vind ik, denk ik


Chris dus…:>))

Oh ja, Beeklust is voor mij altijd een voorbeeld wijk hoe het wel moet hoor. Leuke mensen actieve wijkvereniging etc. Maar dat weten ze ook wel. Dat er soms een verschil,van mening is, ach dat komt in de beste families voor…
En de rechter heeft gesproken over het geval Hendriksman vs bewoner G. Doustraat.
Blijf ik het lachen vinden, “verharde groenstrook”….
Zo’n term bestaat volgens mij alleen maar in Nederland…….
Daarom blijf ik ook in Nederland wonen. Een land waar zo’n term mogelijk is, dat is mijn landje….

Archief
Terug naar vorige pagina