Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
17-01-2011  

Over: Lastige kinderen, Dolle Pret, en niet lollig


Supporter van Heracles, maar dan wel op z'n Grieks
 

Het is weer Dolle Pret in Almelo. Een bedrijven terrein op een locatie met agrarische bestemming anno 1953…
Typisch Almelo, traaaaaaaaaaaaaaag.
Maar één ding is het bestuur erg goed in… UITSTELLEN!!!!!!!!!!!
Ook jullie gemeenteraadsleden…
Kom op man, aantrappen, gas erop, gaan voor die banaan.

En de plaatselijkie VVV is nu ook al weg.
Dat moet jullie toch te denken zetten? Of heeft het college jullie zo murf gepolitiekt dat jullie helemaal niks meer kunnen….???

Maar terug naar die Dolle Pret… De hamvraag is eerst: waarvoor heb je kinderen?
Voor de kinderbijslag, om te mishandelen, om ze zo snel mogelijk op te bergen in de kinderopvang, zodat Pa en Ma beiden zich de schompus kunnen werken voor de 2e auto, de alimentatie, de flatscreen en voor de elke 5 jaar nieuwe keuken, slaapkamer etc…
Zwanger worden is leuk, de manier waarop meestal nog leuker. Het baren… ach tsja doet weel een beetje pijn zo heb ik mij laten vertellen. Dan hebben we zo’n echte pop in de 15 duizend euro kostende kinderkamer liggen en dan.. zo snel mogelijk weg dr mee.
En dan vooral de misstanden die dan volgen, de schuld geven aan… de overheid, want opvoeden doen we niet meer thuis…. Daar moet de overheid voor zorgen, want daar betalen we tenslotte belasting voor…. Toch?

En dan komt er een goede middenstandster (lekker ding overigens met alle respect Henny, madawejwel…) die een hele mooie oplossing heeft voor die lastige kinderen.
Zij begint een Dolle Pret gedoe, waar alles 100% veilig en in orde is zo heb ik gelezen…. Blijkt dat er hier en daar toezeggingen zijn gedaan door ambtenaren en andere randfiguren zoals wethouders… (We denken nog steeds dat het college de dienst uitmaakt, maar neuhhoor, ut zijn de ambtenaren.. de 3e macht. Sterker nog, er zijn ambtenaren feestjes gegeven daar in Ayladin of zo. En die hadden Dolle Pret, zo heb ik mij laten vertellen.

Maar mooi alles weggeparkeerd in een ex skelter race gebouw, die wel een horeca vergunning had. Eerst had Henny ook een vergunning en in 1ne werd er een plan veranderd en toen kon ze gaan betalen. Horeca hoort in de binnenstad.
Ammehoela.. Horeca hoort op de plek waar het leuk is en waar het economisch een succes is en waar alle mensen Dolle Pret hebben. En dan vooral die lastige kinderen. Die allemaal in de binnenstad? Alsjeblieft niet. Wegschoffelen op een industrieterrein. Da’s Dolle Pret…
Zo hoort het..
Zo ook dat gedoe rondom die speelgoedwinkel op de woonboulevard. Nee, een leegstaande winkelruimte dat willen we!!!!!!!!!!! Dat verkoopt tenminste….

En dan een illegaal gebouwde metaalshredder machine van ruim 1 miljoen euro’s. Dat moet kunnen???

Maar een hardwerkende onderneemster die nu even niet Dolle Pret heeft, die moet nu weg.
Kijken of NOVA er een mening over heeft..
Als ik Henny was, ging ik mooi Dolle Pretten in België. Daar hebben ze ook lastige kinderen die Dolle Pret hebben op industrie terreinen.

Enfin ik wind mij weer helemaal op hier in Frankrijk..

Doei, vind ik…..

Chris..

Archief
Terug naar vorige pagina