Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
22-07-2008  

Over: verwerken, advocaat en natte onderbroek..

 

Zo, de kelder ziet er weer uit als nieuw, de trap ook, nieuw anno 1942 dus. Mijn moeder is ook weer als nieuw met haar nieuwe rechter heup. Kan ze mooi weer wereldrecords gaan zwemmen in september. En wie denkt dat ik weer een l*lwegge verhaal zit te verkondigen: Google maar eens op Anneke Logtenberg Oldenzaal. Lagguh en ik ben toch trots op dat mens….

Nou blijkt dat ome Bert (Kuiper, weth. van gijzelingszaken enzo) het toch moeilijker heeft met de verwerking van zijn op de kaart zetten van Almelo op een iets verkeerde manier. Heeft op zijn blog een dagboek geopend. Wel lagguh hoor die paar reacties van anoniem. Vreemde naam overigens, anoniem. Wie noemt zijn kind nou anoniem? Is dat een te letterlijke vertaling uit een Turks? Enfin, Anoniem heeft zijn inburgeringcursus nog niet echt doorlopen lees ik….

Ik heb ome Bert voorgesteld om onze ervaring met een gijzeling eens met hem te delen. Kan nooit kwaad om daar eens over van gedachten te wisselen en vooral hoe Hanny en ik toe e.e.a. verwerkt hebben. Het is ook al weer zo lang geleden voor ons 1981. Maar de beelden kwamen wel; weer even voorbij toen we het verhaal in de Telegraaf weer lazen. ( ja, ja op vakantie wil ik ze nog wel eens lezen, maar alleen als ik echt wakker ben hoor, niet eerder)

Wij waren jong, midden in één van de avonturen van ons leven en wij wisten gewoon dat zoiets moest gebeuren. Want elke wereldreiziger overkwam zoiets nou éénmaal, zo stond in de boeken. En waarom zouden Hanny en ik een uitzondering zijn? Nu was onze gijzeling min of meer onze eigen schuld en dat kan je van ome Bert niet zeggen. Of je zou het ingecalculeerd risico moeten noemen wanneer je de politiek in gaat.
Ook door een angst ben ik een paar maand eerder opgestapt dan eigenlijk de bedoeling was…….

Lees ik in de krant dat onze brulkikkermilieubeschermheer Middelkamp weer eens aan de gang is met bewoners van de Gerard Douwstraat. Daar is in principe niks mis mee, maar ik vraag mij af hoelang die garage annex werkplaats (Vogelsang/Leoparts) daar al is (minimaal 20 jaar) en hoelang die “piepers” daar al wonen.
Ik heb zo het idee dat een en ander van het Schiphol raamwerk is. Voor weinig een huis kopen in de buurt van Schiphol om daarna te gaan klagen over de herrie van de vliegtuigen.

En waar ik helemaal een natte onderbroek van kreeg is de term van “verharde groenstrook” waar de auto’s op staan geparkeerd te wezen.
Verharde groenstrook. Hoe verzin je die term. Daar moet je, net zoals die Middelkamp. Echt voor doorgeleerd hebben.
Dus pleer maar groen asfalt in de bermen en dan heb je een verharde groenstrook.
Tip voor ome Anthon (Sjoers, Weth. CDA en gaat over verkeer en groenstroken of is het ome Bert, die gaat over milieu? Nou ja maakt niet uit met dit collegiaal college bestuur).

Het beroerde is, dat die milieu expert Middelkamp eigenlijk ook nog eens gelijk heeft, maar toch. Advocaat van de duivel, gelijk aan Moscovitz en die andere. Hoever moet je gaan om voor karretjes te gaan lopen die eigenlijk gespannen zijn, ofzo….
Enfin ik blijf het volgen.

Ik ga de trap afwerken en naar mijn moeder. Die moet het weer vooral op haar rechter metalen heup zien te krijgen….

Een mooie zomer verder..

Chris dus…..

Archief
Terug naar vorige pagina