Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
14-07-2010  

Over: Voetballen enzo…

 

Wat zijn we kampioenen! Zo’n klein kikkerlandje en dan toch maar even tweede worden op zo’n WK. Geweldig! En die laatste wedstrijd. Niet alle gele kaarten zijn getrokken voor mis-handeling. Er zijn er ook een paar gegeven voor typisch Nederland’s gedrag: polderen. In de volksmond ook wel oeverloos ge-O.H. Maar in de voetbalwereld is de oever dus een gele kaart.
En dan die ouwe zak van een Blatter. Hij doet mij een beetje aan een peetvader van een of andere Maffia benden denken, maar dan wat anders. En die bende heet dan FIFA….
Die vent mogen ze van mij afschaffen. Wat een eikel.
“Romantiek, de geur van gras en meer van die vorige eeuw, museum argumenten”. Hé lui, het is al medio 2010. Techniek, vooruitgang progressie, innovatie etc.!
En ik begrijp die Engelse scheids (ook wel referee genoemd) ook niet. De beste van de we-reld en dan zo’n blunder met die niet gegeven hoekschop??? Suuuuuuuuuuuuur.
Gaan voor die Banaan, om maar even in Afrikaanse sferen te blijven. En willen we zo nodig graslucht? Dan trekken we wel een spuitbus open of een giertank.
En nu hoor je Greanpeace niet klagen over CO-2 uitstoot en energie verkwisting. Wat dacht je van het onderhoud van zo’n matje in dat soccer-stadium? Met al die lampen enzo? En nog is het landschap 3x bagger…..
Ik ben voor kunstgras en videomeuk. In de bal en in de schoenen, sterker nog in elke speler een chip. Controleren die hele handel. En ook in de trainer.. Die krijgt een enkelband. Komt tie uit z’n hok, meteen stroomstoot. Voetbal is oorlog?!
Ik ben er van overtuigd, dat hadden we die hoekschop (ook wel corner genoemd) gekregen, dan was die punt niet gevallen en was er gevloten voor die buitenspel, dan hadden we straf-schoppen (ook wel penalty’s genoemd) gehad en dan had ik die Van Stekelenburg (doel-man/keeper) wel eens willen zien!
En het mooiste doelpunt (ook wel goal genoemd) vind ik nog steeds die treffer (goal dus) tegen Denemarken. Keurig op het koppie van die Deen, daarna carambole tegen die rug van een andere Deen en hoppa: zo het doel (ook wel goal genoemd) in.
Enfin de muzela’s kunne weer in de kast en alle andere oranje meuk, en die komen we over 2 jaar wel weer tegen.
Mijn kampioenen zijn ze wel en Bavaria.

Oh, ja. Nog wat anders:
Hanny’s vader (mijn schoonvader dus) is op dinsdag 13 juli, rustig overleden in het hospice Meulenbelt. Leeftijd: ruim in de 88!
En dat moet ik nog mar eens zien te worden….

Chris

Archief
Terug naar vorige pagina