Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
21-12-2009  

Over: Zooijtjuh, regels en stallingvoorwaarden

 

Nou we het toch over een zooitje hebben…
Kijk, regels zijn uitgevonden om nagestreefd te worden. Zo niet, dan kun je er voor kiezen om ze te handhaven. Dus bromsnor weer op de fiets om bonnen uit te schrijven en zo.
Maar wanneer een regel consequent overtreden wordt, dan zit er iets mis met die regel.
Een doorsnee Nederlander of Medelander, is gewoon weg te beroerd om een paar meter te lopen. Daarom worden ze ook bijna met z’n allen te dik, te zwaar en te ongezond. Gaan ze allemaal vroeg dood en daar moeten we met z’n allen vooral geen verandering in brengen, want die lui hebben wel mooi allemaal premies betaald juist voor mijn ouderdomspensioen. En daar wil ik heel lang van genieten, evenzo van mijn gewone pensioen. Daarom ben ik als niet roker, ook een voorstander van het roken. Maar daar heb ik het al over gehad.
Kijk nou eens bij het station bijvoorbeeld. Daar pleuren ze die fietsen zo dicht mogelijk bij de tunnel om vooral niet 20 meter extra te moeten lopen voor de bus/trein. Kijk eens in de Willem Kloosstraat en de …………….straat. Daar moet de auto voor de deur. Lagguh toch? Het liefst hebben de mensen hun geilige koejh ín de voortuin en eigenlijk het liefst ín de woonkamer. Waar ze dan die uitlaat voor gebruiken?????
En in de Willem Kloosstraat weet ik waarover ik praat, want ijk ben toe ooit eens alle deuren aan geweest om een inventarisatie te maken van het automisbruik door de bewoners van die straat.
Ik lachte mij de rekstok uit de broek.
GodsAllahTinusBoeddahallemachtig (poe hé, die heb ik allang niet meer gebruikt) wat een kul argumenten. Sommige huishoudens hadden zelfs drie (!) auto’s in de straat staan en dan was er zelfs nog één die een bedrijfsauto van de baas mee nam.
Enfin zie de foto en huiver……
Neem het fietsverkeerslicht rechtdoor aan de rechterkant van de Violierstraat bij de afslag Violierstraat en Brouwerijweg. Ik heb dar een paar uut toen staat posten. En eerlijk, met de hand op mijn kruis, niemand, maar dat ook écht niemand, geen enkel fietser, stopte daar.
Leuk toch dat op mijn initiatief dat verkeerslicht is weggehaald, met alle voordelen van doorstroming van dien.

Dus terugkomend op die fietsen aan de achterkant van het station (zie foto): of gewoon laten liggen, (ergerlijk vind ik) of elke dag weghalen, en dan wanneer ze binnen 4 weken niet opgehaald zijn, verkopen en het geld in de algemene middelen ofzo, of er bomen voor kopen en planten. Of misschien toch betere stallingvoorwaarden creëren aan de overkant van die Parrallelweg? Want die fietsenstalling daar is gewoonweg te klein en te vol. Politieke partijen, en ja ook de SP en de VVD hoor. Doe wat nuttigs met deze tip, anders schrijf ik zelf wel een briefje naar het college hoor, als jullie dat niet durven.

Kort maar krachtig en good goan. Chris

Vandaag 21 dec,waren dus alle files het gevolg van ongelukken met vrachtwagens en andere automobilisten. Allemaal dus té snel gereden.
En dan de files te laten oplossen door extra asfalt? Te betalen uit de gemeenschapsgelden van joe en me?
Hmm, heb het daar toch moeilijk mee…
Al met al ruim een half uur in de file bij Rijssen door zo’n idioot van een gekantelde vrachtwagen en daarbij nog een half uur in de file op het station in Hengelo (Ov), maar dat heet dan vertraging. Maar het gratizzz NS-kopje koffie smaakte prima.
Lang leve de winterbanden en weer behoor ik tot de verstandige minderheid van 20% die die pneus onder de vehicle heeft draaien….

Archief
Terug naar vorige pagina