Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
31-05-2008  

Over: Ruud als wethouder, Ireneziekenhuis en golfen..

 

Met stoom en kokend water is de evaluatie rond het afblazen van het Poppodium in Almelo herschreven. Wethouder B. Kuiper voldoet daarmee aan de wens van de raad.

Om de cultuur naar een hoger plan te brengen, worden acties ondernomen. En wat denk je?  Met horecaondernemer Ruud de Jong van The Shamrock en Proeflokaal België en van en van en van alles en nog wat..

Weet je wat? Laat ome Bert Kuiper mooi weer ergens schoolhoofd worden en laten we neef Ruud maar aannemen als wethouder van cultuur, bomen en weet ik wat voor een gezellige meuk. Samen met zijn Karin gaat het dan helemaal goed komen. De gemeente draagt nu toch al bij aan alle concerten in de Ruud cafés. Misschien dat de Lokale Omroep Almelo dan ook weer naar een hoger plan wordt getild. Want zoals het nu is. Alhoewel ik kan er weinig van zeggen, want ik luister er nooit meer naar.

Ik heb vernomen dat ome Bert die omroep wil gaan opdoeken. Laat hij eerst even een luisterdichtheidsonderzoek doen.

Onderzoeken is toch één van de sterkste punten van dit college, om het daarna toch maar niet door te laten gaan.. Ik denk aan het poppodium. Ja, ja die paar miljoen zit me nog dwars..

 

Helaas Almelo en slaap maar rustig cultureel verder. Wij gaan wel naar Deventer, Lochem, Apeldoorn, Enschede, Amsterdam, Assen, Groningen, om maar een dwarsstraat te noemen..

 

Op de alternatieve lijst die Heemschut maandag in Vlissingen aan Plasterk presenteerde, staan in totaal 325 jonge monumenten. Al deze bouwwerken stammen uit de wederopbouwperiode (1945-1958) en zijn volgens de vereniging de moeite van het behouden waard. Te veel voorbeelden van jonge bouwkunst, zoals de Willibrordkerk in Almelo, gingen recentelijk al verloren.

Tot de beoogde nieuwe monumenten in Twente behoren onder meer bejaardencentrum De Klokkenbelt en het Ireneziekenhuis in Almelo.

 

Dat bedoel ik.. Maak er in iedergeval een gemeentelijk of provinciaal monument van. Het hoeft niet direct op het wereld erfgoedlijst te komen, maar toch..

 

Voor de Willibrord is het te laat. Maar voor de Egbertuskerk nog niet ome Bert!!!!

 

En natuurlijk meneer Visser, gegolfd moet er worden, want op de golfbaan, daar worden de deals gemaakt en de beslissingen genomen. Niet, zoals vele Nederlanders denken in de raadskamers. Maar om dan toestemming te geven voor de aanleg van zo’n golfbaan voordat de “vergunnings” er zijn, dat is mij toch iets té kort door de bocht rechtsom. En nu heb ik helemaal geen hekel aan Henni vd Most. Ik vind het zelfs een prachtkerel, hoe die alles goud maakt waar hij ook maar aan denkt. Maar toch….

En het laatste nieuws!!!!

De postbus aan de Rutger Jan Schimmelpenninckstraat, die tussen de coniferen was verstopt, is verplaatst naar de Egbert ten Catelaan. De nieuwe oranje postbussen van TNT werden geplaatst door twee Poolse inleenkrachten waarvan er één de Duitse taal beheerste en de ander een woordje Engels sprak.Let op mijn woorden: de nieuwe gastarbeiders: POLEN!!!

 

Greetz, Chris….

 

Archief
Terug naar vorige pagina