Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
03-12-2008  

Over: politiek, burgerlijk ongehoorzaam en...

 

Over: politiek, burgerlijk ongehoorzaam en baldadig.

Zo, de storm is voorlopig even gaan liggen. Er komt dus een extern onderzoek naar de grond aankoop van ome Anthon.(CDA hoor en niet PvdA!!) Laat ik die even afwachten voordat ik verder ga met mijn aftreed mening.

Kijk, je hebt liegen, de waarheid spreken en politiek. Dat zijn drie heel verschillende entiteiten. En ik kan het weten, want ik heb er aan mee gedaan. Aan de politiek dus….

En als een gebouw over pas een jaar of 10 wordt afgebroken, wat let mij dan om daar die 10 jaar een nering te drijven? Daar begrijp ik ook even niks van. Bang dat ze die huurder er dan niet uit krijgen? We wachten op antwoord…..

Maar het is wel zo, dat elk patatje die Ahmet O. in zijn eettent verkoopt, die niet verkocht wordt aan de overkant in de eettent van Torny.
Elk persoon die op het terras zit van Ahmet, zit niet op het terras van de Waag te versnaperen.

En de grote 5 rondom het Torny imperium, tsja, die betekenen nu éénmaal meer voor het hele horeca gebeuren van Almelo dan zo’n simpele Ahmet O. die een shoarma tent wil beginnen voor maar 10 jaar en dan weer weg moet.

En, daar moet ik ome Menno (Knip, VVD!) gelijk in geven, maar het is een open deur, elke horeca boer is een geval apart.
En dat Torny al 4 jaar op een vergunning zit te wachten en inmiddels dus al 4 jaar zonder vergunning draait. Ik weet de achtergrond niet, maar wanneer ik nog in de raad had gezeten, dan had ik daar beslist de hoed en de rand van willen weten.
Gevoelsmatig klopt er geen ruk van, maar het hemd is nader dan de rok. En waar rook is is vuur en wie niks te verbergen heeft, hoeft niet als een bange wezel de zij-ingang van ons stadhuis door te vluchten. Wat een afgang vond ik dat. En dat voor een burgemeester! Nee ome Menno, zwaar min puntje en eigenlijk wel tekenend.
En die voorlichter S. mag ook een schop met het voetje krijgen, maar dat zal wel gebeurd zijn…
En daar betaal ik mijn dure centen aan???? Pff, tzal wat….

We wachten de antwoorden gesteld in de analyse in TcTubantia maar even af, maar het hele gedoe blijft mij een gek buikgevoel geven……
Riekend naar een beerput….

En dat gedoe rondom dat terras van de 4 vensters, daar weet ik toevallig wel alles van. Dat speelde al in mijn tijd. Daar klopt dus geen ene ruk van, maar ze komen er nu al enkele jaren mee weg.
Als ik de achterburen was, ik zou dus regelmatig gaan voet/basket-ballen in mijn tuin oh oh per ongeluk gaat de bal over de schutting in de soep van een duur betalende 4 vensters gast.
En dit ballen gaat beslist tezamen met minimaal 110 decibellen aan house, trance hiphop of Andre Hazes.
En dan vergeet niet dat ik bij terrassig weer beslist een rokende BBQ in mijn tuin zou houden…
Kuch, kuch…

Let wel, ik heb een hele hoge pet op van Xandrien van Woudenbergh. Die griet werkt knetter hard en loopt haar mooie benen finaal regelmatig uit haar lijf, maar dit terras verhaal klopt ook even niet. Maar zo’n meningsverschil komt in de beste relaties voor toch?

En dan dat hekwerk tussen een privé woning en het Dock19. Die tent (heel lekker eten op vrijdag en voor weinig) is van Jan Hammink van het theaterhotel of van zijn dochter of misschien wel van zijn nicht.
De rechter heeft beslist dat dat hek daar weg moet. Kijk, als ik daar had gewoond, had ik een slijpschijf voor weinig bij de Praxis/Gamma/Multimate gehaald en mijn zoon met die rechterlijke uitspraak in de hand voor het hek gezet. En nadat ik de media had uitgenodigd en had afgewacht, met die slijpschijf even dat hek weg gestraaljagerd.
Voor die gein had ik wel een paar dagen gedoe voor over.

Volgens het college wordt niet met twee maten gemeten. Zou ik ook zeggen als ik college was, maar toch…
Blijkbaar is de millimeter bij Torny een beetje anders dan de millimeter bij Ahmet O. of Dock19.
Ome Menno: (Knip, burgerpapa VVD) “Situaties die identiek lijken, zijn dat vaak niet.”
En als je lang genoeg brainstormt, dan kun je er gewoon een goede draai aan geven.
In de volksmond ook wel: recht lullen wat krom is en krom lullen wat recht is….

En waarom blijft Tubantia nou zo negatief schrijven over Heracles.
Met 4-0 verliezen van die miljoenenclub PSV uit dus, vind ik een hele knappe prestatie.

Groet’n en tot dinsdag in de raadszaal?

Chris…

P.s. Sorry neef Bert (Hümmels, LeefBaarAlmelo) je had ook wel wat willen vertellen bij Zembla hoor ik achteraf, maar die wous van een SP was je nét te vlug af en ach ja, de nietszeggende SP scoort nu eenmaal beter dan ons LeefBaarAlmelo, helaas…
Ga toch weer samen met de PvdA man en toon eens ballen…

Archief
Terug naar vorige pagina