Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
02-05-2008  

Over: Vrijmarkt, de economische spiraal en klokkenluiders...

 

Zo, Koninginnedag overleefd en het was heel leuk. Wel minder omzet gedraaid op de vrijmarkt dan vorige jaren, dus het gaat goed in Nederland economisch gezien. En dan volg ik de landelijke trend, gezien er over de hele linie in Nederland minder omzet gedraaid is op de vrijmarkten.

Maar toch wel lachen hoor aan het einde van de markt. Ik heb gezien wat vrijmarkthandelaren laten staan. Ik weet het, omdat ik het wilde weten.

Maar het baard mij zorgen dat het met de allochtonen minder goed gaat.

Want die vlogen als raven op de weggegooide meuk hopen af om er toch nog met aanhanger vol spullen er tussen uit e halen die in hun allochtonenland nog wel Zloty’s, Roebels of Liras opbrengen.

Ook gaat het goed met de integratie van menig Turk/Marokkaan in Almelo. Verledenjaar nog wel 9 keer geklepzeik met zo’n landgenoot. Dit jaar slecht één keer.


Ik dus op de vrijmarkt….

Helemaal leuk die twee Irakese jongens die uit pure dankbaarheid zich helemaal rood/wit en blauw hadden volgekliederd en met de Nederlandse vlag om hun schouders rond liepen.

Het gaat dus goed, mooi, die houden we er in…

En nu las ik dat Enschede werklozen verplicht worden te sporten. Daar heeft de eerste groep werklozen met succes het programma Gezond In Beweging afgelegd.

Twintig uitkeringsgerechtigden zijn de afgelopen vijf maanden verplicht naar de sportschool gestuurd. Wie het programma niet volgt, wordt op zijn uitkering gekort. De gemeente wil dat uitkeringsgerechtigden actiever en gezonder gaan leven, waardoor het vinden van een baan makkelijker wordt. In totaal doen zestig mensen mee aan het project.

In Almelo hebben we ook zoiets, maar dan in een veel breder reïntegratie project. En wanneer de desbetreffende weigert daar aan mee te doen, hoppa, korten met die uitkering. En het loopt prima zo heb ik begrepen…

En eind mei een landelijke stakingsdag bij de posterijen. Nou dat is een mooi voorbeeld van de ellende die we hebben door sommige van die privatisering dingen door het vorige kabinet uitgedokterd. Zat daar de VVD ook niet in? Maar dat is een ander verhaal.

Hoewel, nu komen ze mankementen van de NS wel mooi in het voetlicht. Ruim 10 jaar achterstallig onderhoud en verouderde meuk! Dank je wel regering van toen….

Maar de werknemers willen meer loon, dat moet betaald worden, dus de postzegel wordt weer duurder, dat kunnen we dan niet betalen en we willen weer meer loon dus het product wordt weer duurder etc.

Of er wordt bezuinigd. Banen weg, dus weer meer werklozen dus uit het werklozen potje moet weer meer betaald worden, dus de belasting gaat weer omhoog, maar dan willen we weer meer verdienen om die belastingverhoging te compenseren en dan worden de producten weer duurder omdat de lonen dan stijgen en dat kunnen we weer niet betalen en dan willen we weer meer gaan verdienen en zo gaat dat maar door…..

Dat heet de inkomsten spiraal. Hoe lossen we dat op?

Gewoonweg de economie van het genoeg./ En dat geldt niet alleen voor de consument!!! Maar ook voor de producent! (Luisteren jullie VVD, PvdV, TON en alle andere liberale partijen uit het rechtse kamp. De economie van het genoeg!

En kijk eens op: http://statline.cbs.nl/StatWeb/publication/?DM=SLNL&PA=70145ned&D1=a,!2-3&D2=a&D3=25,38,51,64,77,90&HDR=T&STB=G1,G2&VW=T

Dan heb je weer eens wat de zeiken op verjaardagsfeestjes. Of eigenlijk niets meer te zeiken. Wel is duidelijk dat er menig ondernemer mooi misbruik heeft gemaakt van die Euro. Maar dat wisten we al.

Kijk voor de lol eens bij de horeca. Ik geef al tijden geen fooi meer…..

En ik kan het weten, want mijn zoon studeert dit jaar af in economie

En over de mishandeling van al die Klokkenluiders. M’n broek zakt er van af. Hoe is het mogelijk? En Balkenende maar zeggen, dat het gewoon een burgerplicht is om misstanden te melen. Dus die gasten krijgen niets. En dan eens kijken hoe juist die zelfde overheid, die misstanden onder de pet cq. mat proberen te schoffelen. Schandalig in drie woorden.

Wedden dat er een parlementair onderzoek van komt!

En meneer Visser: nee de man van 1 ton (euries) is mij niet opgevallen bij het armoede gesprek van de PvdA… Goeie opmerking btw, kmoes wel ff lagguh, als het niet zo suur was…..

Zo ik ben het weer kwijt, doe er mee wat jullie willen..

Chris dus…

Archief
Terug naar vorige pagina