Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
30-03-2008  

Over: Ontwikkeling, omdraaien en emigreren

 

Binnengekomen mail:
Hallo Chris. De moslim gemeenschap voelt zich gegriefd door de column. Ze hebben begrip voor de vrijheid van meningsuiting maar vinden dit te ver gaan. Ben gebeld door een vertegenwoordiger van de moskee. Ik heb je column er af gehaald, niet omdat ik bang ben maar wil niet dat jij en je gezin hier moeilijkheden over krijgen. Misschien moet je het meer in het jasje van Wilders en Verdonk zetten. Je weet wat ik toentertijd heb meegemaakt en wil jou dit besparen. Vrijheid van meningsuiting? We gaan de verkeerde kant op in dit land.

Voorschrift:
Het is geenszins mijn bedoeling om mensen, culturen en geloven te kwetsen. Onderstaand is mijn gedachte op dit moment en natuurlijk met een vette knipoog naar de realiteit. Een goed lezer heeft een half woord nodig, maar het is ook regelmatig zeer kort door de bocht en jawel: ook wel ongenuanceerd. En het zijn ook momentele vomeersels van mijn kant…
En een waarschuwing en een aantippen van mijns inziens de oorzaak.
Ik heb dus de scherpe kantjes er even afgehaald zodat een iets minder goed lezende ook e.e.a. beter kan begrijpen, hoop ik….
En Moslims die mij kennen, weten best hoe ik over dat geloof en over geloven en culturen denk….Ik hoop dat de secretaris van de Yunus Emre Moskee (mooie moskee overigens http://www.almelocami.nl/Nederlands/Nederlands.htm ) nu wel tevreden is. Zo niet, laat hij mij maar even mailen.
Chris

Daar komt tie weer…. Een beetje later dus :>))
Wat is het toch ook een “achtergebleven, onderontwikkeld volk” daar in Afghanistan toch? Verbranden ze een pop die van geen kilometer op die “apuhenkop” van een Wilders lijkt en wel voor een reden die er nog helemaal niet echt is. Voor iets dat alleen maar in theorie nog maar betstaat!! Nou vraag ik je. Dat deed de inquisitie in de middeleeuwen ook met ketters en heksen.
Kun je nagaan hoe lang de weg is die zich moslim noemde gasten nog moeten gaan.
Bijna niemand in die hele “ontwikkelde” moslim wereld van West Europa en Amerika, staat echt tegen dit soort gasten op om hun even duidelijk te maken dat dit soort zaken echt uit een oertijd stamt en dat ze eens verder moeten kijken en nadenken dan hun neus lang is. Tenminste ik hoor en lees ze bijna niet.
Enfin er zijn dus heel wat ontwikkelde moslims die dus ook bang zijn om hun mond open te doen en te zeggen wat ze eigenlijk van denken, want zij vinden dan dat ze hun kameraden verraden of zoiets. Het is dus een angst. Nee, het is de machtwellust van een paar hele kleine zich moslim noemde trekkertjes, die echt ontzettend veel lol hebben om dit soort zaken te bekokstoven. En helaas dus ook het geld. Hetzij uit de papaver (legaliseren die heroïne dus) en uit de olie. (dus snel over op andere energie voor auto’s)
En ik heb gelijk, want kijk maar die olieboeren uit de Emiraten zijn snel over gegaan op andere inkomsten, zoals toerisme en investeren in westerse zaken, want de olie raakt daar op.. Leuk toch..
Nou een echte arabier verraad zijn eigen moeder nog, nee fout voorbeeld, want een moeder is heilig, maar in iedergeval zijn eigen broer nog voor een miljoen dollar hoor. (ook even weer heerlijk iedereen over één kam scheren…) Kijk maar wat er in Iran is gebeurd met dat sadam zooitje toen TEXACO dat land binnen was gevallen olv George Dubbeljoe Boesh.
Voor 5000 dollar beloning gingen ze heel vet in het aangeven van “foute” ex- sadam gasten. (expres niet met een hoofdletter, want ik kan weinig respect voelen voor dat soort sadam gasten. En die sadam noemde zich ook een moslim. En wat dacht je dan van die boef van een Bin-Laden? Ook een Moslim? Ik zou me doodschamen als moslim. Ik zou me bekeren tot het Janinisme of Boehisme ofzo…. Nou neem van mij aan, dat Allah, Mohammed zich wel 7x om hebben gedraaid in hun graf. En daarbij Abraham, Izaak, Jacob en weet ik veel hoe die andere aardvader heet ook. Het kan toch nooit de bedoeling zijn van een geloof om mensen te vermoorden enzo….
En bijna niemand uit de hele moslim wereld die er wat aan doet (generaliserend even hoor…) En de lol is dan ook nog dat ze (wederom generaliserend dus) hier bij ons in het Westen ook een moslimcultuur willen hebben.
En aangezien we alleen maar in de buurt van Emmen olie vinden en nog wat gas in de Noordzee, kunnen we het hele Saoedi, Emiraten en Iran moslimolie verhaal wel vergeten. Dus we kunnen dan alleen maar in plaats van aardappels papaver gaan verbouwen,en dat lukt met de huidige winters en voorjaars ook niet.
Dus wat blijft er over wanneer die gasten zoals Bin Laden, hun zin krijgen in Nederland? Een bananenkoninkrijk wat volledig afhankelijk is van voedselprogramma’s van de Verenigde Naties. En er is geen voedsel meer, omdat China en India heel veel auto gaat rijden en dus de koolzaadproductie en maïs etc alleen maar geruild wordt voor de biobrandstof dus dat betekend een einde van Nederland.
Nou, nou, nou en wij niet meer in de blote kont in de sauna en onder de douche in de sportschool. En alle naturistenterreinen dicht en de Playboy uit de schappen en geen mooi Sloggy reclame van 3 meter hoog op de billboards.. Geen vrouwenvoetbal meer etc..
Hmmm lijkt me nix.
Als het zover komt ga ik emigreren naar Friesland of België.. let op mijn woorden.
Salem Aleikum en Godehaves. En voor de Hebreeuwers onder ons Lehiteraoot…
Oh ja, mijn complimenten voor de Nederlandse Moslim Omroep dat zij tenminste wel de “ballen hebben” om die Wildersfilm uit te zenden, waar de hele rest van omroepland de lef niet heeft.
Heel jammer dat Wilders niet op dat aanbod ingaat. Ook wel begrijpelijk, want zo zou er heel wat gras voor zijn voeten weggemaaid worden.
En mensen neem het allemaal niet té serieus, Het gaat allemaal goed komen.
Chris dus… :>)
P.s. De tekst uitgesproken door ome JanPeter (minister president van Nederland en in zijn vrije tijd CDA-er) over het braaksel van die Wilders, zou mijn tekst kunnen zijn.
Complimenten.
En de reactie van uit de Moslim hoek, heel goed, ook mijn complimenten.
Kom ik misschien nog op terug…..

Archief
Terug naar vorige pagina